Ujhelyi István is távozik az MSZP-ből

2022. október 2. 9:38
„Valami összeragaszthatatlanul eltört” – fogalmazott búcsúlevelében az MSZP EP-képviselője.

„Nehéz búcsú” – ezzel kezdte szokásos vasárnap levelét az MSZP EP-képviselője, aki ezt követően több pontban kifejtette közösségi oldalán, hogy miért távozik a pártból.

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is.

Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom most ezeket a sorokat”.

– magyarázta döntését Ujhelyi István.

„Az MSZP az életem majd kétharmadában a második családom volt”

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. Igyekeztem legalább annyit visszaadni ennek a közösségnek az elmúlt évtizedekben, amennyit én tőle kaptam – hiszem, hogy ez sikerült. Tizennyolc évesen léptem az MSZP tagjai közé, az életem majd kétharmadában a második családom volt – idézte fel az ellenzéki politikus.

Ezt követően köszönetet mondott a párt tagjainak és szavazóinak, akiknek a politikusi karrierjét és megannyi élményt köszönhet.

„Mindezt soha nem fogom elfelejteni, hogyan is tehetném. Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől” – mutatott rá Ujhelyi.

Majd leszögezte:

„A lelkiismeretem tiszta, mert rajtam nem múlt a változtatás”

„A Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós”

„Nem egy alkalommal próbáltam felrázni a pártközösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után már kíméletlen őszinteséggel vázoltam saját állapotunkat és vállaltam fel a Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós, de – ma is állítom – egyetlen esélyt jelentő munkáját” – sorolta.

„Hibáztam, amikor nyers őszinteséggel tartottam tükröt magunknak? Lehet. De nem a társadalmi munkás híveinket vagy a tagságot bántottam vele, hanem a hivatásos vezetőink érdekeit. (...) De végül be kellett lássam és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát” – hívta fel a figyelmet a politikus.

Ujhelyi elnézést kért azoktól, akik most e döntése miatt csalódnak benne. 

„Megértésüket kérve nyújtom feléjük baráti kezemet. Hosszú még az életünk a személyes sértettségek cipeléséhez.

Közös küzdelmünk a szabad, demokratikus, európai Magyarországért egy csapatba vár továbbra is minket”

– fogalmazott.

„Ezután is rendületlenül kongatni fogom a harangokat”

Gondolatait azzal zárta, hogy „nem adja fel a harcot”. (...) „Politikus vagyok. Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására” – tekintett a jövőbe.

A bejegyzése végén kiemelte, hogy „ez egy rendhagyó vasárnapi nyílt levél. Egyedüli a sorban. Ahogy 2014 óta minden héten, úgy ezután is rendületlenül kongatni fogom a harangokat. Mert szükség van rá”.

Az MSZP távozó képviselőjének vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Átrendeződés figyelhető meg a baloldalon

Ahogy arról korábban írtunk, egy átrendeződés figyelhető meg az ellenzéki térfélen. Az elmúlt években otthagyta az MSZP-t többek között Szanyi Tibor, Botka László, Kiss László, Szaniszló Sándor, Molnár Gyula és Szakács László is. Közülük többen a DK-hoz csatlakoztak később.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrev szebb mint Kunhalmi, na!

Újhelyi rájött, hogy már az utolsó húscafatot is lerágta az MSZP-csont/váz/ról.

Szerintem az volt az első kör, amikor sokan megharagudtak rá.

Ahova a Langley küldi.

Pótfelvétel van a pokolban.

Ezután is rendületlenül kongatni fogja a harangokat a DK-ban, ahova üléspontját áthelyezi.
Ő lesz a DK harangozója.

Volt egyszer egy MSZP.

JÁmbor, Gusztos, Lendvai Ildikó, Kádár, Ujhelyi.....csupa izgalmas téma. Miközben a NATO hírszerzése informálja a feleket arról, hogy a Belgorod orosz atom tengeralattjáró eltűnt az USA radarokról. Felételezések szerint az északi tengereken lehet, s nem kizárt, hogy a Poseidon nevű, apokalipszis torpedó-drón kipróbálására készül. Ami ugye radioaktív cunamikat lenne képes generálni, eltüntetve vele akár New Yorkot is. Az olasz média most erre fókuszál---magam is sietek Giuseppéhez ebédelni, de még jó lenne, ha nem ez lenne az utolsó - , valahogy aktuálisabb..........Ja, még annyit, hogy olasz értékelések szerint Putyin emeli a nukleáris konfliktus tétjét.

Ezek egy kész átjáróház.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés