Ujhelyi István is távozik az MSZP-ből

2022. október 02. 09:38

„Valami összeragaszthatatlanul eltört” – fogalmazott búcsúlevelében az MSZP EP-képviselője.

2022. október 02. 09:38
null

„Nehéz búcsú” – ezzel kezdte szokásos vasárnap levelét az MSZP EP-képviselője, aki ezt követően több pontban kifejtette közösségi oldalán, hogy miért távozik a pártból.

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is.

– magyarázta döntését Ujhelyi István.

„Az MSZP az életem majd kétharmadában a második családom volt”

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. Igyekeztem legalább annyit visszaadni ennek a közösségnek az elmúlt évtizedekben, amennyit én tőle kaptam – hiszem, hogy ez sikerült. Tizennyolc évesen léptem az MSZP tagjai közé, az életem majd kétharmadában a második családom volt – idézte fel az ellenzéki politikus.

Ezt követően köszönetet mondott a párt tagjainak és szavazóinak, akiknek a politikusi karrierjét és megannyi élményt köszönhet.

„Mindezt soha nem fogom elfelejteni, hogyan is tehetném. Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől” – mutatott rá Ujhelyi.

Majd leszögezte:

„A Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós”

„Nem egy alkalommal próbáltam felrázni a pártközösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után már kíméletlen őszinteséggel vázoltam saját állapotunkat és vállaltam fel a Horn Gyula cölöpjeire építkező újjászületés rizikós, de – ma is állítom – egyetlen esélyt jelentő munkáját” – sorolta.

„Hibáztam, amikor nyers őszinteséggel tartottam tükröt magunknak? Lehet. De nem a társadalmi munkás híveinket vagy a tagságot bántottam vele, hanem a hivatásos vezetőink érdekeit. (...) De végül be kellett lássam és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát” – hívta fel a figyelmet a politikus.

Ujhelyi elnézést kért azoktól, akik most e döntése miatt csalódnak benne. 

„Megértésüket kérve nyújtom feléjük baráti kezemet. Hosszú még az életünk a személyes sértettségek cipeléséhez.

– fogalmazott.

„Ezután is rendületlenül kongatni fogom a harangokat”

Gondolatait azzal zárta, hogy „nem adja fel a harcot”. (...) „Politikus vagyok. Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására” – tekintett a jövőbe.

A bejegyzése végén kiemelte, hogy „ez egy rendhagyó vasárnapi nyílt levél. Egyedüli a sorban. Ahogy 2014 óta minden héten, úgy ezután is rendületlenül kongatni fogom a harangokat. Mert szükség van rá”.

Az MSZP távozó képviselőjének vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Átrendeződés figyelhető meg a baloldalon

Ahogy arról korábban írtunk, egy átrendeződés figyelhető meg az ellenzéki térfélen. Az elmúlt években otthagyta az MSZP-t többek között Szanyi Tibor, Botka László, Kiss László, Szaniszló Sándor, Molnár Gyula és Szakács László is. Közülük többen a DK-hoz csatlakoztak később.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. október 03. 14:36
Hagyd el az országot is! Senki nem fog utánad könnyeket ejteni.
syphax
2022. október 03. 11:16
Helyesbitenem kell A TEGNAPI, 20.ÓRA 47.P-ES H.SZ.OMHOZ KÉPEST): EZ AZ ÚJ HÜLYE FAZON MÉG A DÉKÁ-NAK SEM KÖLL--AMI NAGY SZÓ!!! MINDEZ TÖBB, MINT BIZTOS. FEJLŐDÜNK....
akiaki
2022. október 02. 21:27
ha valakinek az mszp és horngyufa a második családja, akkor bazdmeg, de egy mocsok vagy, de lehet, csak itt nem útáltak ki!
machet
2022. október 02. 21:17
Én inkább úgy mondanám, egy f@szszopó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik