A hazudós Brüsszel hete

2022. október 01. 15:29

A szankciók kimondott és leírt célja csak az volt, hogy súlyos árat fizettessenek Oroszországgal az agresszióért.

2022. október 01. 15:29
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy hazudtak Brüsszelben az embereknek, amikor azt állították, hogy az Oroszország elleni szankciókat nem terjesztik ki az energiára, és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem hazudtak. A szankciók kimondott és leírt célja csak az volt, hogy súlyos árat fizettessenek Oroszországgal az agresszióért, és megnehezítsék Putyinnak a háború finanszírozását, ugyanakkor senki nem jósolta az oroszok gyors fegyverletételét. Az agresszió másnapján elfogadott szankciós csomagban egyébként már rögtön voltak az energiaiparra vonatkozó büntető intézkedések is, így leállították nyugati technológia és termékek szállítását az orosz olajiparnak. A negyedik szankciós csomagban, márciusban aztán megtiltottak minden befektetést az orosz energiaszektorba, és erre a területre átfogó exportkorlátozást vezettek be, majd júniusban jött az olajembargó, a földgázra viszont azóta sincs szankció és nem is terveznek ilyet. Ennek ellenére az oroszok még Magyarországnak sem szállítanak annyi gázt, amennyit Orbán kért. Ni csak, ki hazudik?”

Nyitókép: Ludovic Marin/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. október 03. 09:50
"...A szankciók kimondott és leírt célja csak az volt, hogy súlyos árat fizettessenek Oroszországgal az agresszióért." AZ! DE "EZT"(!) A "CÉLJÁT" SEM ÉRTE EL! VISZONT AZ EU ORSZÁGAIT, DE FŐLEG ANNAK POLGÁRAIT "LESZANKCIONÁLTA" A BÉKA SEGGE ALÁ. Nem lehecc annyira hülye "aranyosjó bolgárúr" bazzdmeg, hogy ezt-mindezt ne lássad....Ti SEGGZSIDAJOK ANTÚL OKOSABBAN VAGYTOK, HOGY EZT-MINDEZT NE VENNÉTEK ÉSZRE...APUKÁM.
Zubr
2022. október 03. 07:01
Üdv mindenkinek Biden, Bolgár mi a különbség?
csulak
2022. október 02. 17:23
a Nepszarra lapnal mar csak idiotak dolgoznak? nem latjatok, hogy ezekkel a szankciokkal eddig csak EUropa nepeit buntetek, es nem az oroszokat?
csabi57
2022. október 02. 16:44
Kedves Bolgár Elvtárs! Az, hogy Orbánnak mostanra gyűlt össze annyi vér a pucájában, hogy ki merte mondani, hogy Brüsszel aljasok gyülekezete, az nem jelenti azt, hogy mi ne tudtuk volna eddig is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik