Szánthó Miklós: Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz

2022. október 1. 11:30
Az Alapjogokért Központ igazítója szerint a múltat szándékosan eltörölni és meghaladni igyekvő európai elit politikai amnéziában szenved.

„Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel” – ezt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója mondta csütörtökön, az olasz fővárosban, Rómában megrendezett Italian Conservatism – „Európa, Identitás, Szabadság” című konferencián.

Szánthó szerint

a múltat szándékosan eltörölni és meghaladni igyekvő európai elit politikai amnéziában szenved,

elvesztette a nagyon is velünk élő történelmi konfliktusok kezeléséhez szükséges képességet és tudást. „Ennek vagyunk szemtanúi az orosz agresszió szülte ukrajnai háború kapcsán is.

Az energetikailag függő, beteg EU szankciókat vet ki a világ egyik legnagyobb energiaexportőrére, Oroszországra. Én úgy tudom, hogy szankciókat úgy szokás kivetni, hogy az jobban fájjon annak, akire kivetik, mint aki kiveti. De most láthatóan nem ez a helyzet” – hangsúlyozta a Központ főigazgatója, majd hozzátette:

az agresszor Oroszországot nem sikerült térdre kényszeríteni, a béke egyre távolabb kerül,

Európában viszont az elhibázott szankciók miatt egyre emelkedő energiaárak inflációs spirálhoz, azon keresztül gazdasági válsághoz vezetnek. Brüsszel a szankciós politikával így lényegében behozta a háború gazdasági hatásait az unióba”.

Szánthó szerint „ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel” – érzékeltette a közönséggel a helyzetet az Alapjogokért Központ vezetője.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz"

Eddig ez a 21. század alapmondata.

Fiat justitia, pereat mundus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés