Atomtámadás alatti nyugalmat javasol a román Arafat

2022. szeptember 30. 19:03

A katasztrófavédelemért felelős államtitkár jó tanácsokkal látta el a nagyközönséget.

2022. szeptember 30. 19:03
null

A Főtér számolt be arról, hogy a román katasztrófavédelemért felelős államtitkár jó tanácsokkal látta el a nagyközönséget egy atomtámadás esetére. Raed Arafat első és legfontosabb tanácsa némileg meglepő, ugyanis egyezik Galaxis útikalauz stopposoknak című zseniális sci-fi paródia legendás jelmondatával:

Ne ess pánikba!

Arafat szerint a második teendő az, hogy ha a hatóságok azt mondják, hogy az emberek a következő öt-hat órában ne mozduljanak ki a lakásukból, és tartsák zárva az ablakokat, akkor tényleg maradjanak is otthon. Megnyugtatásképp hozzátette, hogy jelenleg nem áll fenn egy atomtámadás veszélye. Elmondta, a hatóságok polgári védelmi gyakorlatokat is szerveznek majd.

De a lényeg az, hogy senki ne essen pánikba.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. október 01. 14:18
Az a lényeg, hogy a szeretett doktorminiszterurunknak - a többi csótánnyal együtt - nem esik bántódása egy ilyen katasztrófa esetén a hatvanpusztai luxus-atombunkerben.
Arkadas58
2022. október 01. 09:37
Néhány éve olvastam egy történetet egy hiroshimai japán emberről, aki az atmrobbanás epicentrumának közelében tartózkodott a robbanásban. Hitetlenkedve látta a bomba becsapódását és érzékelte a körülötte megolvadó építőanyagok, szénné égő emberek látványát, miközben emberfeletti hitében abba a gondolatba kapaszkodott, hogy Isten ilyesmit nem teremt, meg sem engedi, hogy igaz híveit baj érje, neki sem eshet bántódása. Megáldotta és kérte Istent, hogy ne engedje elpusztulni ebben az apokalipszisben. Sok évet megélt a robbanás után, még vagy 50 évig járta Japánt és mondta ezrek előtt a tanúságtételt az ő hitének erejéről... Egy másik, szintén keresztény japán egy sajátos véletlen folytán Hiroshimában és Nagaszakiban is ott volt a bombák hatókörében szintén hitébe kapaszkodva és mindkét helyen ő lett az egyetlen túlélő. Ő is több évtizeden át volt tanúságtevő... Ezek egyértelműen ember által felfoghatatlan csodák. Csak rajtunk áll, hogy miképpen értelmezzük az üzenetüket.
Saksafar
2022. október 01. 08:34
- atomtámadás esetén miért kell a kezedet a szemed elé tenni? - hát, hogy nehogy belefolyjon a sisak!
Hunmagyar
2022. október 01. 06:44
Ha Arafat leül melléd ess pánikba, mert.olyan buznyák hogy az lmbtq elbújhat mellette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik