A Médiatanács a Disney+ egyik rajzfilmjében is problémás LMBTQ-tartalmat talált (VIDEÓ)

2022. szeptember 30. 18:28

A főszereplő robot arra bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívjon el randira egy másik fiút.

2022. szeptember 30. 18:28
null

A Disney+ streamingszolgáltató tartalomkínálatában elérhető Baymax! című animációs sorozat egyik epizódja miatt a testület a holland társhatósághoz fordul – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A médiatanács nézői bejelentés alapján vizsgálta a Disney+ streamingszolgáltató tartalomkínálatában elérhető Baymax! című animációs sorozat egyik epizódját.

A műsorrészben a sorozat főszereplője, egy robot arra bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívjon el randevúra egy másik fiút.

A hatóság vizsgálata megállapította, hogy a szolgáltató által „9+” kategóriába sorolt műsorszámot a magyar szabályozás értelmében a „12 éven aluliak számára nem ajánlott” minősítéssel lehetett volna csak sugározni. Mivel azonban a magyar nyelven is elérhető Disney+ Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, így a testület továbbítja az ellenőrzés eredményét az illetékes társhatóság, a Commissariaat voor de Media (CvdM) részére – áll az NMHH közleményében.

(MTI)

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alphomega
2023. február 09. 17:35
Pedig én bírtam a Hős 6-os filmet. Most is, de a sorozatot asszem nem fogják nézni a gyerekeim.
pilum
2022. október 01. 21:09
Annyira undorító amit csinálnak, hogy nincs rá szó!
Lajoss
2022. október 01. 19:03
Húha..ettől azután bemelegszik a gyerek..Bruhaha..
Reszelő Aladár
2022. október 01. 09:32
Felfoghatatlan számomra ez a szabályozás. Az útlevelemben benne van, hogy ha külföldre megyek, akkor mindenkor köteles vagyok betartani Magyarország és a fogadó ország törvényeit is. Ha ott megszegtek a helyi adózási szabályokat, akkor nem mondhatom azt, hogy nem kell betartanom, mert itthon ilyen szabály nincs. De akkor miért lehet médiát szolgáltatni úgy külföldön, hogy az teljesen ellentétes is lehet az ottani szabályozással, a helyi hatóságnak eddig ne legyen joga eljárni? Itt egyújabb terület, ami megoldásra vár a közösség részéről. Ha valaki kicsi kutyák feltrancsírozását akarja bemutatni, mert a holland szabályzás a belefér, akkor lehet azt is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik