„Gergő mögül elment a támogatás”

2022. szeptember 30. 10:13

Bohár Dániel
888.hu
Az idézett mondat Gyurcsány Ferenctől származik és 2019 nyarán mondta. Három év után újra megosztotta ezen álláspontját a DK vezére.

„Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi és egyetlen vezére, ez annyira igaz, hogy maga a Demokratikus Koalíció első embere pozicionálja így magát. Gyurcsány ritkán beszél a nyilvánosság előtt annyira hosszan, mint azt tette a minap Gulyás Márton műsorában.

Ha Gyurcsány vállalja a szereplést, akkor szándéka van vele. Mondhatunk sok mindent Ferencről, de azt, hogy ne lenne tudatos politikus, azt nem.

A beszélgetés mondanivalója gyorsan ki is derült. Gyurcsány lényegében hadat üzent Karácsony Gergelynek, amikor arról beszélt, hogy egyáltalán nem egyértelmű a jelenlegi főpolgármester főpolgármesteri jelöltsége az esedékes 2024-es választáson.

Vagyis Gyurcsány már most 2022-ben, két évvel a következő önkormányzati választások előtt eljátssza azt, amit már egyszer megtett.

Gergő mögül elment a támogatás.” – mondta 2019-ben, aztán elindította Kálmán Olgát Karácsonnyal szemben. Akkor vesztett a DK, de úgy hiszem, hogy ezt a hibát újra nem követi el. Onnan is lehet ezt tudni, hogy Gyurcsány nyíltan beszélt arról is, elege van az előválasztásokból.

Innentől ő jelöli ki, hogy ki lesz a baloldal jelöltje.

Gyurcsány eddig kicsit finomkodott, azonban mostantól új időszámítás kezdődik a baloldalon. Gyurcsány van és lesz, aki pedig nem tagozódik be az nem lesz. Ennyire egyszerű a képlet.

Gyurcsány selyemzsinórja meg is viselte Karácsonyt, aki a szerdai közgyűlésen nem volt hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni és az egész ülés alatt feszülten nyomkodta a telefonját.”

Nyitókép:  Mandiner / Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kálmán Olga vagy Dobrev lehet a jelöltjük 2024-re.

"A bálna biztos nem! Neki magasabb széket szánt Fletó."

Azt főpolgármesterként is megjátszhatja. Karácsony is ezt csinálta, főpolgármesterként elindult az előválasztáson, hogy ő legyen a ME jelölt, csak aztán jött a villamos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés