A nemesek ellenállhattak a királynak

2022. szeptember 30. 13:18

Ezt felejtik el, amikor a pedagógusok tiltakozását ellehetetlenítik, vagy úgy gondolják, a tanárok nemtelenek?

2022. szeptember 30. 13:18
null
Vágó István
Facebook

„Az Aranybullát ünnepelték tegnap a Parlamentben. https://magyarnarancs.hu/.../aprilis-24-e-lesz-az...

Csakhogy volt annak egy ellenállási záradéka is, mely kimondta, hogy »a nemesek a hűtlenség vétke nélkül ellenállhatnak, ha a király a rendelkezéseket megszegi«.... https://hu.wikipedia.org/wiki/Aranybulla

Ezt felejtik el, amikor a pedagógusok tiltakozását ellehetetlenítik.

Vagy úgy gondolják, hogy a tanárok nemtelenek?”

Nyitókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond az Aranybulla kiadásának 800 éves évfordulója alkalmából, az Országgyűlés Hivatala által szervezett programsorozat ünnepélyes emlékülésén az Országház főrendiházi üléstermében 2022. szeptember 29-én.MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erossvass
2022. október 01. 18:44
Úristen! Pityi, még mindig nem tudod megkülönböztetni a szezont a fazontól?? Kérjél telefonos segítséget ahelyett, hogy égeted magad!
vicomt
2022. október 01. 16:21
Jaj,a pedagógusok!Mennyire fölértékelik őket.Hány gyerek hagyja ott az iskolát,hogy köp egyet?Pszichológiai teszt alá tenném a tanárokat,mielőtt katedrára küldeném őket.Istenkomplexusuk van szegényeknek.Tisztelet a kivételnek,amelyből kevés van.Ráadásul egyfolytában jár a kereset nekik,ha szünet van,ha nincs.Miért sírnak?Ez egy elcsépelt téma.Lapozzunk.
u.cserkész
2022. október 01. 12:40
Vágó a proli mentalitásával a nemességre hivatkozik.
asiati
2022. október 01. 09:38
Ez hány forintos kérdés volt a Legyen ön is milliomosban? Az látszik,hogy megfelezted, megkérdezted a közönséget,és még telefonos segítséget is kértél a pártközponttól,de így is rossz a válasz professzorkám.Ráérő idődben inkább olvass,ne írogass faszságokat. Arról volt szó hogy kurvára készültök-nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik