Bod Péter Ákos: Sok a gondunk, de technikai államcsődről beszélni korai és fölösleges

2022. szeptember 28. 10:51

Az MNB korábbi elnöke nem érti Gyurcsány Ferencet.

2022. szeptember 28. 10:51

Bod Péter Ákos szerint normál viszonyok között elégséges a tartalék, és egy esetleges változás esetére is vannak megoldások, éppen ezért a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke nem érti, mire gondolt Gyurcsány Ferenc a technikai államcsőddel kapcsolatban.

„Egy állam nehezen megy csődbe a saját valutájával, mert tudja szaporítani a forintot a magyar állam, persze akkor infláció lesz. A külföldi adósság az más ügy, mert azt fizetni kell, ha nem, akkor fellépnek mindenfajta bonyodalmak, de akkor is vannak egyeztető fórumok, és a Nemzetközi Valuta Alap pontosan azért létezik, hogy elkerüljék ezeket, tehát nagyon ritkán fordul elő”  – ismertette a szakember az ATV-ben.

Bod Péter Ákos hozzátette: Magyarországnak sok gondja van, a külső egyensúly romlik, de technikai államcsődről beszélni korai és fölösleges.

Kép: Ficsor Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. szeptember 28. 21:58
Bod Péter Ákos eddig az ellenkezőjéről beszélt. Valójában ő (is) hergelte a nagyérdeműt. Egyszer ezt mondja, egyszer azt. ............. Hiteltelen.
Mendi
2022. szeptember 28. 15:26
"Technikai" államcsőd.... - dehát Gyuferenc nem túlképzett technika tanár vala???
Parm
2022. szeptember 28. 14:38
2005-ben él még a Feri.
Namond
2022. szeptember 28. 14:00
gyurcsótány röhejesebb, mint Jakub a parizerrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik