Kezdődik: Manfred Weber máris megfenyegette Olaszországot

2022. szeptember 27. 19:10

Kontra
Facebook
Persze most inkább csak helyezkedni próbál, és a saját arcát menteni.

„Alig érkeztek meg a végleges olasz választási eredmények a jobboldal meggyőző fölényével, az Európai Néppárt bajor EP-frakcióvezetője és egyben exbarátunk, Manfred Weber máris fenyegetőző hangnemet ütött meg Giorgia Meloniékkal szemben.

»Meloni tudja, hogy csak akkor kapja meg Olaszország az uniós újjáépítési forrásokat, ha megvalósítja a távozó kormányfő, Mario Draghi reformjait.« Weber persze most inkább csak helyezkedni próbál (és a saját arcát menteni), hiszen korábban Meloniék szövetségesét, Berlusconit méltatta, ami miatt Markus Söder, a CSU (Bajor Keresztényszociális Unió) vezetője el is marasztalta:

A Forza Italia nem az a partner, akit elfogadhatónak tartunk.«

Mi több: Söder máris a dél-tiroli, döntően németlakta olaszországi tartományért kezdett el aggódni – számolt be az n-tv.de. Persze ez nem jó hír, de talán tényleg kicsit megoszlik az EU kitüntető figyelme hamarosan... És a barát mindig jól jön a bajban.”

Kapcsolódó:

Most Manfred Weber fenyegette meg Olaszországot

Manfred Weber kifejtette: Meloni akkor kapja meg Olaszország az uniós újjáépítési forrásokat, ha Mario Draghi – a távozó olasz kormányfő – reformjait valósítja meg. Weber szerint Silvio Berlusconi Európa-párti politikus, párttársai szerint viszont fasisztáknak tart bakot. Bővebben...

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A felsőbbrendű faj. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés