Az EU végre szembeszáll Orbán Viktorral

2022. szeptember 27. 14:07

A Bizottság nagyon helyesen járt el, amikor most először bevetette a pénzügyi fegyvert a magyar kormány ellen.

2022. szeptember 27. 14:07
null
Ian Bremmer
HVG

„Orbán már jó egy évtizede csörtézik az Unióval a demokratikus játékszabályok ügyében az illiberális kereszténydemokrácia melletti elkötelezettsége menet közben robbanásveszélyessé vált. Tehetséges populistaként arra építi népszerűségét, hogy küzd az eurokratákkal, miközben azt állítja, hogy csupán a hagyományos nemzeti értékeket védelmezi.

Ám az Európai Parlament a minap olyan határozatot fogadott el, amely választási autokráciának minősíti a magyar politikai rendszert, külön kiemelve, hogy a miniszterelnök szándékosan és módszeresen igyekszik aláásni a közös elveket. Az alapul szolgáló jelentés nem fogalmaz meg új vádakat, de igen fontos pillanatban jelent meg.

Merthogy immár vissza lehet tartani az anyagi alapokat, ha a Brüsszel bizonyítani tudja a veszélyt, hogy valamely rezsim korrupt hivatalnokai ellophatják az uniós forrásokat. De bizonytalanná vált a járványalap kifizetése is. Márpedig itt a GDP 8,5%-ának megfelelő összegről van szó, ami hatalmas tétel egy ilyen kis országnak.”

Nyitókép: Ludovic Marin/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. szeptember 29. 06:05
De ocsmány zsidó pofája van! Az vajon miért van, hogy az összes zsidó magyargyűlölő, pedig Magyarország erején felül kényezteti őket minden szinten...??
Timeslot
2022. szeptember 28. 21:12
Liberális = fasiszta. De jutottunk.
sksja
2022. szeptember 28. 14:37
Ki a f@sz ez???
csulak
2022. szeptember 28. 11:10
remelem ezt a zsarolast nemetorszag es francorszag ellen is bevetik,a akkor aztan nyafoghatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik