Transzmagazinok és koedukált vécé?

2022. szeptember 27. 11:57

Mitől más egy transznemű foga, mint egy heteronormatív páciensé?

2022. szeptember 27. 11:57
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Anyukámnak kerestem fogorvost a Margit-híd közelében, az alábbi helyre bukkantam. A vállalkozás névjegye szerint »LMBTQ+ barát«, »nemsemleges mosdóval« rendelkezik és »biztonságos hely a transzneműek számára«.

De most komolyan, mitől más egy transznemű foga, mint egy heteronormatív páciensé? Van bármilyen dentiális eltérés? Miért kell őket biztonságba helyezni a rendelőben bárki elől? Egyáltalán, miért téma egy fogorvosi rendelőben bárki szexuális irányultsága vagy nemi identitása? Hogy kerül a csizma az asztalra? Egy gyerekbarát hely értelmezhető, mert fellépő kell a mosdóhoz vagy vécészűkítő a pisiléshez, esetleg egy színező a váróterembe. De ezt az LMBTQ+ helyet hogy képzeljük el? Transz magazinok és koedukált vécé? Esetleg szivárványos előke a lecsöpögő nyál felfogására?

Mindenesetre anyukámat inkább megkímélem ettől az élménytől…”

Nyitókép: Szent István Intézet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. szeptember 28. 11:14
transznemu nem letezik biologiailag ! LEHETETLENSEG !
Claudius1
2022. szeptember 27. 22:22
Ókovácsné vicc ezerrel :):):):):):)
ValakiValahonnan
2022. szeptember 27. 20:32
Legalább tudni lehet, hogy hova nem szabad menni soha, semmilyen körülmények között.
kistroglodita
2022. szeptember 27. 20:02
Nyilván azért írták ki, hogy nem lesz megszólva, amiért hatalmas ádámcsutkával női ruhában bemegy valaki. A normálisak meg inkább nem viszik oda a gyereküket, így remélhetőleg tönkremegy a fogász.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik