Márki-Zay Péter most a miskolci ellenzéki vereség kapcsán támadja Gyurcsányékat

2022. szeptember 26. 10:29
Gyurcsány egykori kapitánya szerint pont az hozta a vereséget, hogy a helyi jelölt a DK-elnököt is bevetette kampányában.

Mint arról beszámoltunk, Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert az eddig baloldali fellegvárnak számító Miskolcon. Mindezt úgy, hogy a városba még Gyurcsány Ferenc, és az egész DK-s árnyékkormány is elment kampányolni Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Velünk a Város Egyesült jelöltje mellett. 

Ezzel kapcsolatban szólalt meg Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje. 

Talán pont ez jelenthette a legnagyobb hátrányt és hozott újbóli vereséget az ellenzék számára. Áprilisban már láthattuk, hogy Gyurcsány Ferenc személye máig rengeteg ellenzéki szavazót tart távol az urnáktól”

– kezdte Facebook-bejegyzését. 

Márki-Zay szerint a miskolci eredmények azt mutatják, hogy „az ellenzéki pártok és a civilek kihagyásával felállított árnyékkormány sem fog érdemi változást hozni az ellenzék és a kormány erőviszonyában”.

Gyurcsány Ferenc a napokban azt írta, hogy két választás lehetséges. Orbán vagy Dobrev. Rendkívül rossz logika. Ha ebből a két személyből választhat a lakosság, akkor sohasem fogjuk Orbán Viktort leváltani”

– összegez Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester ezt arra alapozza, hogy Dobrev Klára az előválasztást is elvesztette, és hozzáteszi, hogy „most pedig jelöltjei buknak el sorban az időközi választáson”. Márki-Zay azzal zárja bejegyzését, hogy az árnyékkormány ötlete arra jó, hogy „megosszák az ellenzéket, újra felállítsák a centrális erőteret, és hogy a közelgő önkormányzati választások előtt a DK diktálhassa a feltételeket”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért adtam pluszt:-) csak így tovább, ellenzék!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés