Ma még fogalmunk sincs, milyen miniszterelnök lesz Meloni

2022. szeptember 26. 13:04

Hont András
Facebook
Egy súlytalan minisztériumot vezetett, és retorikai képességei sokáig egy pici párt parlamentbe juttatására voltak elegendőek.

„Ma még fogalmunk sincs, milyen miniszterelnök lesz Meloni, politikai képességeit még nem volt módja igazából kipróbálni. Egy súlytalan minisztériumot vezetett, és retorikai képességei sokáig egy pici párt parlamentbe juttatására voltak elegendőek. Hirtelen nagyra növekedése egy minden elemében elhibázott, aufklärista gőggel átitatott „egységkormányzás” elutasításának volt köszönhető. Ha valamiből, akkor ebből érdemes tanulságot levonni, hogy nincs olyan elitcsoport, amelyik egyedüli birtokosa és letéteményese lenne az egyetlen üdvözítő politikai megoldásnak. Hogy mást nem mondjak, egy választás előestéjén például nem kezdünk el fenyegetni egy teljes népet, hogy baj lesz, ha nem találják el a helyes megfejtést. Mert, ha nem is most – ismétlem, keveset tudunk, hogy milyen politikát fog követni az új olasz kormány –, de ebből előbb-utóbb tényleg baj lesz. Illetve már van.”

Nyitókép: Riccardo Fabi/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Többszörösen is téves. Hont régen Fidesz-párti volt, aztán hirtelen a baloldal kedvence lett, amikor valamiért elkezdett Fidesz-kritizáló cikkeket írni, szóval így nézve, már rég kiesett a pixisből. Saját bevallása szerint egyik oldalhoz sem húz, igyekszik önazonos lenni, ezért bármi visszása lát bármelyik oldalon, megírja. Ahogy egy cikkben írta, a baloldalnak beszóló cikkei után rendszeresen kapja a ledorongolásokat balról.
Másrészt, ez a cikke pont arról szól, hogy Meloniról még nem tud semmit (se pro, se kontra) - tehát a kormányzása is lehet jó vagy rossz, a gond az elitista egységkormánnyal és a választást kívülről, hatalmi pozícióból történő befolyásolási kísérlettel volt, ennek megvan az a rossz üzenete is, hogy a Meloni-kormány erős ellenszélbe fog kerülni.

Igaz :)
Egyébként most belegondoltam, hogy mi lehet Hont motivációja, nyilván ez csak tippelgetés, mert ezekről nem szokott írni, de úgy sejtem, hogy a Fideszhez közel kerülve látta a belső visszás ügyeket is, azokat a kompromisszumokat, amelyeket minden párt működésénél meg kell kötni.
Amikor elkezdett Fidesz kritikus cikkeket írni, akkor felkarolta a baloldal, hogy íme, itt az "igazi jobboldali", aztán akkor meg a baloldal belső működésére lett rálátása - azóta ekézi szinte csak a baloldalt, szóval az ő álláspontja lényegében az átlagemberé, aki nem vesz részt a pártok működésében, ezért zavarja, amiket ott lát.
Nem véletlenül született az a már elég régi szólás, hogy "aki szereti a kolbászt és a politikát, ne nézze meg, hogyan készül"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés