Műholdfelvételek szerint Putyin már készíti elő a „Repülő Csernobil” nevű atomrakétát

2022. szeptember 26. 8:03
A rakéta a tervek szerint 2025-re készült volna el, de a források szerint a fejlesztés felgyorsult az Ukrajnában zajló háború miatt.

Új műholdfelvételek szerint Oroszország már teszteli hiperszonikus nukleáris rakétáját, amely nagy hatótávolsággal rendelkezik. A szakértők által „Repülő Csernobilnak” nevezett Burevesztnyik nukleáris meghajtású cirkálórakétát állítólag ebben a hónapban észlelték egy észak-oroszországi, távoli területen lévő tesztállomáson.

Putyin rakétáját, –  amelyet a NATO Skyfall néven emleget – az orosz elnök 2018 márciusában jelentette be nyilvánosan a nemzethez intézett éves beszédében, öt másik úgynevezett „szuperfegyverrel” együtt.

Tony Roper katonai elemző, aki évek óta tanulmányozza a Novaja Zemljáról készült műholdfelvételeket, a múlt hétvégén új képeket szerzett, amelyeket személyes honlapján osztott meg. A félelmetes rakéta – ami oroszul „viharmadarat” jelent – a tervek szerint 2025-re készült volna el, de a források szerint a fejlesztés felgyorsult az Ukrajnában zajló háború miatt – írja a The Sun.

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hiszem hogy 3 évet lehet gyorsítani egy rakéta elkészülésén.

Ami a piros gombot illeti. Oroszországban a "Holt kéz" még mindig létezik. Erről a nyugat alig tud valamit, így sok a mene-monda még a szakértők között is:

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Ha netán Paks-2 kész lenne, akkor MO gazdasági szempontból jól járna. Nyugaton már sok cég körbe-körbe nézeget hogy, hová szökhetne a nagy EU-s bürokrácia és magas energia árak elől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés