Orbán Viktor felelőtlenül provokatív beszédével bedöntötte a forint árfolyamát

2022. szeptember 26. 16:58

Békesi László
Facebook
Ő és kormánya nem ura a helyzetnek, abszolút alkalmatlan a gazdasági krízis menedzselésére.

„Orbán Viktor két focimeccs között – német-magyar és magyar-olasz – beugrott a parlamentbe és a valóságtól elrugaszkodott, felelőtlenül provokatív beszédével bedöntötte a forint árfolyamát. A beszéd elhangzása után egy Euro 410,20 egy dollár 424, egy svájci frank 429, egy angol font 459 forintba került. (A romlás egy óra alatt 4-5 Ft/deviza.)

Aki ebben a kiélezett, minden ponton kritikus gazdasági helyzetben nem arról tájékoztatja a parlamentet, valamint a hazai és külföldi közvéleményt, hogy vezetésével a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy eleget tegyen az EU jogállami követelményeinek, hogy minél hamarabb létrejöjjön a megállapodás az EU bizottságával és elháruljanak az akadályok az EU támogatások, valamint a helyreállítási alap kedvezményes eszközeinek igénybevétele elől, hanem ehelyett a gazdasági krízisért, a vágtató inflációért, a brutális eladósodásért, valamint a bizonytalan energia ellátásért az EU orosz ellenes gazdasági szankcióit okolja, aki nagyképűen kijelenti, hogy ha az EU nem utalja át »a nekünk járó támogatásokat«, akkor más forrásokból szerezzük meg azt a pénzt, amely szükséges a biztonságos magyar energia ellátáshoz és korszerűsítéshez.

Aki konkrét válság csökkentő program helyett azt közli, hogy majd decemberben egy új 2023-as költségvetést terjeszt be a parlamentbe, amelyben már lesznek család védelmi és vállalkozásokat is támogató intézkedések, az napnál világosabban bebizonyítja, hogy ő és kormánya nem ura a helyzetnek, abszolút alkalmatlan a gazdasági krízis menedzselésére, politika szándékai pedig ellentétesek Európa, valamint Magyarország érdekeivel.”

A borítóképen Békesi László (MTI/Marjai János)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Békesi úr, magát meg elzavarták és utódja a Bokros Lajos úr döntötte be a forintot. Emlékszik még a csúszó leértékelésre? A 28% inflációra? A felszívódott privatizációs bevételekre?
A munkanélküliségre? A progresszív szja rendszerre? A hazudozásukra?
Ennyi vajjal nem kéne napra jönni.

Békesi kormányzati döntési helyzetben mindig megbukott, Orbán pedig sorra nyeri a választásokat.

Kicsit megrángatták a forintot. Nem először. Már majdnem visszatért.

Laci!

A leépülésnek különböző fázisai vannak, de a párthűség az örök.

Euró? 1999 előtt nem is volt. Akkor például mennyi volt az értéke?

Döbbenet. Döb-be-net. Az ún. baloldalon van valaki, aki nem MSZMP káder volt?

Így van. Mint ahogy az energia áraknak sincs semmi közük hozzá.

Miről beszél ez a balfék? A forint egy 3 forintos forint kilengésről?
Amúgy nem az orosz gáznak, hanem az EU-nak való pénzügyi kitettséget kell minél gyorsabban megszüntetni, mint anno az IMF esetében.

A MOL árfolyama viszont emelkedett. Biztosan a beszéd hatására.

"Bedöntötte" :)) Egy 2,5 forintos kilengésnek nincs hírértéke, ha ilyeneket ír csak hülyét csinál magából. De valójában nem ezért teszi, hanem mert üzen, hogy jó lenne egy kis Orbánra kenhető kilengés. Azaz épp ő próbálja "lebeszélni" a forintot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés