Így próbálták mentegetni az őszödi beszédet Friderikuszék 2006-ban (VIDEÓ)

2022. szeptember 25. 12:34
Gyurcsány csak az igazat mondta, és amúgy is, az elmúlt 15 év politikai osztályának hazugságáról beszélt, továbbá más közegben eltérő lehet a szavak jelentése.

Szeptember 17-én volt az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének tizenhatodik évfordulója. 2006 őszén derült ki ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án, az MSZP-frakciónak zárt körben arról beszélt, hogy a választási siker érdekében „trükkök százait” vetették be, és hogy „hazudtunk reggel, délben meg este”.

A beszéd a rendszerváltás óta nem látott tüntetéshullámot és politikai válságot hozott, így nem csoda, hogy esténként a televíziók stúdiójában is ez volt a téma.

Az ATV Friderikusz most című műsorában is erről beszélt Nádasdy Ádám, Konrád György, Bauer Tamás, és Debreczeni József.

Az archív felvételt most az egykori sztártévés töltötte fel a You Tube-csatornájára.

Érdemes visszanézni az adást, amelyből kiderül, hogyan próbálták mentegetni a meghívott balliberális értelmiségiek Gyurcsányt. Egyedül Nádasdy Ádám foglalt amellett állást, hogy ez egy hazugságról szóló beismerés, amit nem kellene relativizálni.

Mikor a többiek azzal érvelnek, hogy Gyurcsány jól tette, hogy lerántotta a leplet a hazugságról, Nádasdy rámutatott, hogy mindez zárt körben történt,

a nyilvánosság előtt a miniszterelnök ezzel sosem hozakodott elő.

Bauer Tamás azzal próbálta védeni Gyurcsányt, hogy a fő elemek megjelentek Gyurcsány nyári beszédeiben, Debreczeni József szerint ha más közegbe helyezzük a beszédet, megváltozik a szavak jelentése. De a prímet Friderikusz vitte, aki többször irányított kérdésekkel próbálta kimondatni interjúalanyaival, hogy a beszéd valójában a politikai élet elmúlt 15 éves hazugságáról szól.

 

 

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szépen beárazták magukat. Azóta is ezt fizetik a sokadik 2/3 formájában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés