Az Olaszország-szakértő szerint kétharmados fölényt is szerezhet a jobboldal

2022. szeptember 24. 20:35
„Természetesen Olaszországban sincs lefutott választás, ki kell várni a végét” – fogalmazott Szomráky Béla.

Bár a vasárnapi választások előtt utoljára közzétett közvélemény-kutatásokban az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá, Olaszország! szövetsége megközelíti az ötvenszázalékos támogatottságot, nem tekinthető még lefutottnak a voksolás kimenetele. Ugyanakkor kétharmados fölényt is szerezhet a jobboldal – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szomráky Béla Olaszország-szakértő.

„Minden esély megvan arra, hogy az Olasz Testvérek (FdI), a Liga és a Hajrá, Olaszország! (FI) által alkotott konglomerátum fölényesen megnyeri a szeptember 25-i választásokat.

Természetesen Olaszországban sincs lefutott választás,

ki kell várni a végét. Még az is elképzelhető, hogy kétharmados parlamenti fölényt szerez a jobboldal, tekintettel arra, hogy Itáliában változatlanul nem »trendi« nyíltan jobboldalinak lenni” – mondta el kérdésre válaszolva a szakértő.

Hozzátette:  „Nagypolitikai értelemben természetesen az, hogy hosszú idő után jobboldali kézben lesz a kormányzás, és alapvető fordulat következhet be a talján külpolitikában, gazdaságpolitikában. Miközben a jobboldali pártszövetség egyértelműen elkötelezett az atlanti orien­táció mellett, Brüsszelben az eddigi hivatalos olasz politika helyett teljesen más álláspont várható”.

Nyitókép: AFP

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elolvastad nyomoronc Meloni migráció ellenes tervezetét? Nyilván nem, mert akkor nem írtál volna hazugságot. Bár nálatok a morál alacsonyan repülő gödény, szóval ebben sem vagyok biztos...

Az elődje, a szintén kommunistaként indult Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjeként, még nagyobb károkat okozott. Ő ugyanis a muszlim kultúra szerelmese volt- így neki könnyebben ment a hazaárulás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés