Még mindig keresem a szavakat a tegnap este látottak után

2022. szeptember 24. 15:40

Nacsa Olivér
Facebook
Illetve pontosítok, valójában június óta nem találom.

„Még mindig keresem a szavakat a tegnap este látottak után. Illetve pontosítok, valójában június óta nem találom. Születésem óta megszállottan imádom a futballt, emlékszem az első válogatott mezre, amit apukámtól kaptam. 10-es szám volt rajta, mert Détári akartam lenni. Akkor még nem ilyen spéci mezek voltak, mint manapság, nem voltak nevek a háton, de a boldogságom leírhatatlan volt. Hét éves voltam amikor néztem az 1986-os mexikói világbajnokságot.

Előtte pár nappal nagypapával voltam és volt egy újság, aminek a címlapján a teljes magyar válogatott keret játékosainak egyenkénti fotója szerepelt és mi egyesével mentünk végig, kérdeztem papát a játékosokról. Soha nem felejtem el, azt mondta, hogy akár meg is nyerhetjük a VB-t annyira jó csapatunk van. Volt is mire alapoznia, hiszen 2. helyen álltunk a FIFA ranglistáján. Előtte megvertük a brazilokat (nagyon), de hát erre ki ne emlékezne az én generációm szülöttei közül?! Aztán történt ami történt, de én nem csüggedtem, gondoltam ez most nem úgy sikerült, de sebaj majd megmutatjuk 90-ben Olaszországban. Aztán ki gondolta volna akkor, hogy a magyar labdarúgás történetének legfájóbb 30 éve következik.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én Mexikó óta nem nézek focit. Pedig előtte nem csak meccsekre jártam, hanem még a Fradi edzésekre is. Ma a 10 éves kisfiam is rajongó, ahogyan többen is a nagyok közül. Csak annyit kérek tőle, hogy mondja be nekem, ha gól születik a meccsen. Nem, még nem hiszek a magyar focinak és talán elég izgalmas az életem anélkül is, hogy vágynék ilyen izgalmakra. Azt hiszem a tizenéves énem nem hinné el, hogy mivé lettem...

Töredelmesen bevallom, olyan 10 évig lelkesen stadionoztam, de mindig hozzátettem, hogy értem a FIDESZ-t: éltem Olaszországban, tudom, mit jelent a foci. Csak ahhoz foci kell. Nos, megadtam magam: van magyar foci. Nem hiszek a szememnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés