Lám, a globalizáció a futballban is meghozza a gyümölcsét

2022. szeptember 24. 17:35

Bezárkózás helyett nyitni kell, és mi is profitálunk belőle.

2022. szeptember 24. 17:35
null
Kele János
Kele János
Facebook

„Csoda. Bravúr. Világszám.

Lám, a globalizáció a futballban is meghozza a gyümölcsét. Willy Orban, Callum Styles, Loic Nego, Kerkez Milos. A tizenéves korában külföldre távozó Gulácsi Péter, Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila. Az Olaszországból szerződtetett edző, Marco Rossi.

Ideje észrevenni: a tehetség és a tudás nem ismeri a határokat. Bezárkózás helyett nyitni kell, és mi is profitálunk belőle.

RIA-RIA!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. szeptember 26. 05:45
Pár megjegyzés. Rossi a magyar futballkultúra teremtménye, amennyiben amikor tíz éve idejött futball értelemben senki volt, az olasz harmadosztályban edzősködött. A Honvéddal szerzett bajnoki címe után merült fel a gondlat, hogy szk.-nak is alkalmas lehet. Elődje, Storck, sőt edzőként Dárdai is hasonló történet. A válogatott sok más ország válogatottjákhoz képest még mindig unikum, amennyiben több játékos játszik itthon (Fiola, Dibusz, Nego, Nagy Zsolt, stb,) mint sok más kisebb országban. Az itthon ill. a külföldön játszó játokosok nagy része itt nevelkedett, a magyar akadémiák vagy klubok terméke (Schafer, Kleinheisler, Dibusz, Gazdag, Nagy Zsolt, stb.) Mivel a 90-es évektől a négy nagy bajnokság világligaként működik, a elgtöbb ország éljátékosai vagy külföldön (is) pallérozódnak vagy fiatalon külföldre mennek. Ez elől a trend elől szinte lehetetlen kitérni.
Böszme
2022. szeptember 26. 01:33
Buta egy cikk! Két különböző dolgot kever össze. Persze semmi probléma, sőt a legális bevándorlással. A probléma az illegális bevándorlással van! Tehát a kérdés nem az, hogy bevándorlás vagy bezárkózás??? hanem az hogy legális vagy illegális???
Reszelő Aladár
2022. szeptember 25. 23:26
A szitu az, hogy a csúcsfocisták a csúcsképzest csak kevés helyen tudják megkapni, jellemzően a nyugati országokban. Som ország terem tehetségeket, de még irigyek délszlávok sem felnőtt korú focistákat adnak el nagy tételben, hanem ifistákat, akik a nagy klubbok akadémiáján csiszolnak végleges formára. Sok játékos eleve ott is született és eleve a nyugati futball képzés terméke. A magyar futballnak pedig az az érdeme, hogy sokan akiknek több opciója is lenne, immár merik a magyart választani.
pemete jakab
2022. szeptember 25. 19:50
"Lám, a globalizáció a futballban is meghozza a gyümölcsét. Willy Orban, Callum Styles, Loic Nego, Kerkez Milos. A tizenéves korában külföldre távozó Gulácsi Péter, Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila. Az Olaszországból szerződtetett edző, Marco Rossi." Magyarul a közpénz százmilliárdokkal megtámogatott magyar futballakadémiák csak a jó focisták kinevelésére alkalmatlanok. Hiába, az orbáni modell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik