Lám, a globalizáció a futballban is meghozza a gyümölcsét

2022. szeptember 24. 17:35

Kele János
Facebook
Bezárkózás helyett nyitni kell, és mi is profitálunk belőle.

„Csoda. Bravúr. Világszám.

Lám, a globalizáció a futballban is meghozza a gyümölcsét. Willy Orban, Callum Styles, Loic Nego, Kerkez Milos. A tizenéves korában külföldre távozó Gulácsi Péter, Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila. Az Olaszországból szerződtetett edző, Marco Rossi.

Ideje észrevenni: a tehetség és a tudás nem ismeri a határokat. Bezárkózás helyett nyitni kell, és mi is profitálunk belőle.

RIA-RIA!”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A háború után a diaszpóra németséget a legkegyetlenebb módokon deportálták, hogy ne használhassák a globalizáció előnyeit. El kéne döntened, hogy ez most jó vagy rossz.

Pár megjegyzés. Rossi a magyar futballkultúra teremtménye, amennyiben amikor tíz éve idejött futball értelemben senki volt, az olasz harmadosztályban edzősködött. A Honvéddal szerzett bajnoki címe után merült fel a gondlat, hogy szk.-nak is alkalmas lehet. Elődje, Storck, sőt edzőként Dárdai is hasonló történet. A válogatott sok más ország válogatottjákhoz képest még mindig unikum, amennyiben több játékos játszik itthon (Fiola, Dibusz, Nego, Nagy Zsolt, stb,) mint sok más kisebb országban. Az itthon ill. a külföldön játszó játokosok nagy része itt nevelkedett, a magyar akadémiák vagy klubok terméke (Schafer, Kleinheisler, Dibusz, Gazdag, Nagy Zsolt, stb.) Mivel a 90-es évektől a négy nagy bajnokság világligaként működik, a elgtöbb ország éljátékosai vagy külföldön (is) pallérozódnak vagy fiatalon külföldre mennek. Ez elől a trend elől szinte lehetetlen kitérni.

Ennek a pozitív oldala, hogy profitot termel, így legalábbis önellátó, bár adót is fizet. Amit ugye más kontextusokban számon szoktak kérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés