Klasszikus Irán: Nem adott interjút az elnök a CNN műsorvezetőjének, mert az nem volt hajlandó fejkendőt viselni

2022. szeptember 22. 22:33
Közben meg azért folynak kormányellenes tüntetések Iránban, mert egy erkölcsrendészeti letartóztatás alatt meghalt egy fiatal nő.

Érdekes a helyzet Iránban. Médiajelentések szerint legkevesebb tizenheten haltak meg az iráni kormányellenes tüntetéseken a megmozdulások kezdete óta. Közben pedig a CNN neves riportere erről számolt be:

Nem adott interjút neki Irán elnöke, mert nem volt hajlandó fejkendőt felvenni.

A brit-iráni újságíró, Christiane Amanpour, a CNN neves riportere közölte, hogy interjút tervezett készíteni Ebrahim Raíszi iráni elnökkel az ENSZ-közgyűlés ülésszakának szünetében. Az elnök azonban nem jelent meg az interjún, kabinetjének egyik tagja negyven perccel később érkezett meg, és közölte, hogy az elnök azt javasolta, Amanpour viseljen kendőt, amit az újságírónő elutasított. Végül Amanpour nem vette fel a kendőt, interjú pedig nem készült. A Twitteren Amanpour megjegyezte, hogy korábban egyetlen elnök sem ragaszkodott a kendő viseléséhez Iránon kívül.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

B+ besmet egyiptomi istenségre és Allahra esküszöm, Én nem botránkoznék meg ha egy bármilyen életkorú Nyugati nő kirakná nekem fedetlenül hajadonfőtt a szépen fésült haját!

Ámde amanpúr ("this is news for us") esetében igen! Mégis.

[ A dittatura berekesztett bedeszkázott parlamentjében szűnni nem akaró vastaps övezi a .... (sabeau-t) :

https://888.hu/kinyilott-a-pit..

Utóirat az előző hozzászólásomhoz:

A "this is news for us" a cnn-amanpúrtól az számomra olyan volt kissé mint Kevin Lomax-nak az a még dramatikus filmpillanat amikor az alibi kurvával konzultálva ráébred hogy annak nincs tudomása arról hogy a védenc(é)nek körül van-e...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés