Közel másfél millió forintot keres havonta, akit a mozgósítás miatt besoroznak

2022. szeptember 22. 12:45
A díjazás beosztástól függően magasabb is lehet.

Havonta minimum 205 ezer rubelt (körülbelül 1,4 millió forintot) kapnak azok, akiket a részleges mozgósítás keretében besoroznak az orosz hadseregbe – ezt mondta Alexander Avdonyin, Jakutföld katonai elöljárója.

RIA Novosztyi szerint Avdonyin arról beszélt, hogy a mobilizációban érintett tartalékosok ugyanakkora juttatást kapnak majd, mint azok, akik eddig szerződésesként Ukrajnába mentek harcolni. Hozzátette: a díjazás beosztástól függően magasabb is lehet.

az viszont nem teljesen egyértelmű, hogy mindez csak a jakutföldi katonákra vonatkozik-e, vagy általános.

Az orosz állami hírügynökség ugyanis azt is hozzátette, hogy Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság vezetője korábban utalt arra, hogy egyes orosz régiókban az általánosnál nagyobb kompenzációt is kaphatnak a frontra küldött tartalékosok. Akszjonov azonban pont az ellen szólalt fel, hogy a régiók ne „versenyezzenek” egymással e téren, és hogy mindenhol ugyanannyit kapjanak az érintettek.

Korábban az orosz kormányzat annyit ígért (pontos számok közlése nélkül), hogy a besorozottak ugyanolyan juttatások és feltételek mellett harcolhatnak majd Ukrajnában, mint a szerződésesek.

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tudom, a Wagnernél különböző a fizetés. Vannak, akiket támadó jelleggel az első vonalba küldenek, vannak, akik biztosítanak, vagy őrző - védő feladatokat teljesítenek. Különböző feladatokért különböző a fizetség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés