Oroszország bekeményít: a katonáik önkéntes megadását is árulásnak tekintik

2022. szeptember 21. 18:29
„Néha jobb a hősi halál, mint szenvedni, az árulás bélyegével együtt élni” – közölte az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke.

Az önkéntes megadás árulásnak számít, még akkor is, ha a magára maradt, lőszerből kifogyott katona az életét menthetné ezzel, mondta az e1.ru portálnak adott interjújában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke, Andrej Kartapolov.

A védelmi bizottság elnöke szerint a katonák árulást követnek el, amikor leteszik a fegyvert, mert azzal átállnak az ellenség oldalára.

Kifejtette, hogy a katonai esküben és a katonák kötelességeiben le van írva, hogy semmi, még a halálos fenyegetés se kényszerítheti megadásra az Orosz Föderáció katonáját. Ennek kapcsán az interjúztató megkérdezte Kartapolovot, hogy akkor mért nem változtatják meg az eskü szövegét, mert a modern változatban senki sem esküdött meg arra, hogy az életét adja a hazájárért. Kartapolov ekkor tiltakozott, majd elmagyarázta, hogy a változtatásnak semmi értelme nem lenne, az embernek szeretnie kell a hazáját, majd azzal példálózott, hogy a „különleges katonai műveletben” akadt olyan orosz katona, aki felrobbantotta magát, ezzel ukrán katonákat is meggyilkolva.

A riporter ekkor közbevágott, hogy nem mindenki képes arra, hogy az életét adja a hazájáért. Kartapolov erre megjegyezte, hogy 

nem, nem mindenki, de azt hiszem, hogy néha jobb a hősi halál, mint szenvedni és az árulás bélyegével együtt élni”.

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a polgárháborút háborút sem Oroszország akarta. Egyébként ugyanazt csinálják mint az "ukránok". Szomorú. A nyugat pedig ugyanúgy egy piszkos munkát végeztet el az oroszokkal mint a vh-ban.

az a neked "retkes" orszag ahogy hivod nekik a Hazajuk.
a kerdes inkabb az miert kell a vilagnak szenvedni egy valoban retkes orszagert ami nekunk tokidegen? es itt ukrajnarol beszelek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés