Jakab Péter annyira jelentéktelen, hogy a HVG nyolcnapos késéssel hozta le az interjúját

2022. szeptember 21. 21:05

Ódor János László
Kontra
Ezen érdemes volt nyolc napon át ülni: megtudtuk, hogy „piszlicsáré vitákon csúsztak el”.

„A Jobbik volt elnöke egyperces interjúján a HVG képes volt nyolc álló napon át ülni, de tényleg érdemes volt: megtudtuk, hogy »piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztak el«, és még erősebb a motivációja arra, hogy »ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon«. Hátha most ez bejön neki, már ha 2020-ban még elképzelhetetlennek tartotta, hogy Gyurcsánnyal közös listán szerepeljen.

Azt azért nem mondhatnánk, hogy Jakab Péter a tavaly ősszel felgyorsult bukássorozata, majd új pártja (bocsánat) mozgalma megalapítása után teljesen feledésbe merült volna, mert igenis foglalkoznak vele!

Jakab Péter, HVG, 2020: Nem fogok Gyurcsánnyal egy listán szerepelni

Jaj, bocs, nem ide...

Szóval vissza idénre. Szeptember 8-án facebookos oldalán például büszkén jelentette, hogy a HVG-s M. Kiss Csabával beszélget egy interjú keretében – és a posztból a legérdekesebb információ az volt, hogy mindketten miskolciak. 

Hát jó, így a beszélgetés is biztos jobban sikerült.

Elképesztően mély interjú volt (olvasási idő: 1 PERC), hiszen a HVG az anyagot egészen szeptember 16-áig nem hozta le – a jó munkához idő kell, meg hát lehet, hogy mégis volt mindig valami fontosabb. Olvasóink kedvéért: nem, egyáltalán nem normális, hogy ennyit ülne egy szerkesztőség egy interjún...

Pár fontos gondolat a cikkből:

»Piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztunk el« – Jakab Péter a HVG Teraszon

Hiába az előválasztási, választási, majd párton belüli fiaskó, személyes motivációja még erősebb arra, hogy »ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon« – állítja a Jobbik volt elnöke. Mindegyik kudarcból tanult, de látszólag egyik sem törte meg. [...] A Jobbikból megpuccsolva távozott, de megalapította a Nép Pártján mozgalmat, amellyel továbbra is a Fidesz-uralom lebontását célozta meg. Ehhez szerinte alulról kell építkezni, emberről emberre kell haladni. Van-e társadalmi igény erre? – ez a következő másfél évben ki fog derülni.

Oké. Kétség nem fér ahhoz, hogy piszlicsáré viták lehettek csak, miután a Jakab-féle brancs Vona távozása után (bár tulajdonképpen előtte) nem sokkal tanári módon nyomta meg a Jobbik önmegsemmisítő gombját és távolított el minden maradék értelmesnek tűnő arcot.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés