Hamlet új őszödi beszédre készül

2022. szeptember 21. 18:03

Bartus László
Amerikai Népszava
Ha valaki megfigyeli, most ugyanaz történik, mint amikor „nem kormányoztak”.

„Az árnyékkormány, ha egyáltalán egy év múlva még emlékszik rá bárki, azon megmozdulások közé fog tartozni, amelyeket Gyurcsány Ferenc az újabb őszödi beszédében fog elmondani. Ha valaki megfigyeli, most ugyanaz történik, mint amikor »nem kormányoztak«. Most nem vállalják a rendszer igazi ellenzékének szerepét, amely megkérdőjelezi a rendszer törvényességét, és a rendszeren kívülről támadja az alkotmányos rend megdöntését, amivel Gyurcsány Ferenc ugyanúgy tisztában van, mint az alaptörvény érvénytelenségével.

Gyurcsány az örök Hamlet, az okos lány, aki jött is, meg nem is, hozott is, meg nem is. De ez valójában azt jelenti, hogy nem is jött és nem is hozott semmit, csak annak a látszatát próbálja kelteni. Amikor kormányzott, az »igazságbeszédében« bevallotta, hogy nem kormányoztak, csak úgy tettek, mintha kormányoztak volna. Erre mondta, hogy »majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz«.

Most ugyanezt csinálja ellenzékben. Erről szól az »árnyékkormány« is, amelybe nem jöttek el a meghívott árnyékminiszterek, de pótolták őket. Rendszerváltásról beszélnek, de árnyékkormányt csinálnak, nem »árnyékrendszert«, amivel a rendszeren belül (Orbán pénzén) kritizálják a kormányt. Fából vaskarika. Hamlet akkor sem tudta eldönteni, hogy cselekedjen, és most sem tudja ezt megtenni, ahogy soha nem tudja eldönteni. Ezért nyugodtan megírhatja az ellenzéki évekről elmondandó következő őszödi beszédet.

Ez pedig így hangzik: »majdnem beledöglöttem, hogy tizenkét évig (s még több – a szerk.) [Bartus László – a szerk.] úgy kellett tenni, mint hogyha ellenzékiként harcoltunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. (…) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó tizenkét (s még több – a szerk.) évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz«. A valódi ellenzékiség helyett látszattevékenységet és pótcselekvést folytattunk, hülyítettük az embereket, mintha csinálnánk valamit, de valójában nem tettünk semmit, mert nem mertük meglépni soha, amit kellett volna.

Ezt fogja mondani, mert tudja.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes megnyilatkozás ez az annál-jobb-minél-rosszabb elvet követő Bidenista Bartustól. Úgy tűnik már Gyurcsányék sem elég destruktívak neki.

Az tény, hogy Gyurcsány eddig minden az USA gründolt ellenzéki pártot hatástalanított.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés