Mostantól másképp zuhanyzik Márki-Zay Péter

2022. szeptember 20. 13:28
Szerinte amiatt kell változtatnia, amiben hasonlítanak Orbán Viktorral.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a 24.hu stábjának nyilatkozott arról, hogyha nem változtatnak valamit, „egy erős téli hónapban” félmillió forint is lehet odahaza a gázszámlájuk.

„Százötven éves polgári házban élünk, háromhúszas belmagasság, 300 négyzetmétert lakunk, plusz fagymentesen tartunk további kétszer hatvanat. Azután vettük az ingatlant, hogy hazaköltöztünk Amerikából, a mai napig fizetjük a törlesztést. Szobákat lezárni nem tudunk, hiszen a hét gyerekből öt még otthon van” – mondta el a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje a portálnak.

Megjegyezte, hogy „rapid megoldásként a vízfelhasználási szokásain már módosított”:

„Eddig úgy zuhanyoztam, hogy megnyitottam a csapot, aláálltam, leszappanoztam, leöblítettem magam, és csak a végén zártam el a vizet. Újabban a szappanozás idejére elzárom a csapot, sokkal kevesebb meleg víz fogy így” – ismertette spórolási tippjét Márki-Zay.

„A magyar politikában ketten vagyunk, akinek nincs megtakarítása: Orbán és én”

Hódmezővásárhely város első embere arra is kitért a beszélgetés során, hogy napelemet szeretne a házára. Hangsúlyozta, több ajánlatot is bekért, a legkedvezőbb 5,3 millió forintért kínál bő tíz kilowattos teljesítményt.

„Csakhogy üres a családi kassza”

– fűzte hozzá MZP.

De úgy tűnik erre is talál megoldást: „gyorsan megpróbálok élni egy, az év végéig felvehető hatmilliós lakásfelújítási hitellel” – magyarázta.

Márki-Zay felhívta arra is a figyelmet, hogy „a magyar politikában ketten vagyunk, akinek nincs megtakarítása: Orbán és én. Mondjuk, akinek ezt el is lehet hinni, olyan már csak egy van”.

Majd azzal folytatta, „Nekem még kocsim sincs. A feleségem nevén van egy Dacia, családi autó, azt is kormánytámogatással vette, szóval a felét Orbántól kaptuk. Közös külföldi nyaralásunk évek óta nem volt, bár idén áprilisban egy barátunk kölcsönadta a provence-i lakását, egy másik pedig kifizette a benzinköltségünket, így a feleségemmel és a három legkisebb gyerekünkkel tudtunk pihenni egy hetet Dél-Franciaországban” – mondta el a 24.hu-nak a baloldali politikus.

Így spórolnak Hódmezővásárhelyen

A város működésén az alábbi módokon spórolnak majd:

  • csökkentik a városháza és a városi cégek dolgozóinak létszámát,
  • ötmillió forintot fognak azon, hogy az idén megvásárolják azokat a szoftvereket, melyekre eddig minden évben előfizettek,
  • az idősek otthonában és 118 szociális bérlakásban elkészültek az energetikai beruházások, ezen épületek energiaigénye a korábbi alig felére csökken,
  • télre leeresztik az uszoda néhány medencéjét, de nem zárják be, ugyanis termálvízzel fűtenek,
  • valamint átmenetileg bezárják az Emlékpontot is

– derült ki a 24.hu cikkéből.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék első embere már nem csak hülye, hanem büdös is.

Potya makizaj! Mindenkin csak potyázol!

Tudom, hogy te vagy a hazug és nem Viktor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés