Gyurcsá(R)nyék

2022. szeptember 19. 13:30

Bohár Dániel
888.hu
Hogy jut egyáltalán valakinek eszébe ennyi bukás és 12 évnyi vereség után, hogy árnyékkormányt alakítson?

„De mi is az az árnyékkormány?

A definíciója szerint az árnyékkormány olyan ellenzéki szerveződés, amely a hatalmon lévő kormány alternatíváját mutatja be. A célja alapvetően az, hogy az embereknek megmutassa a valóban regnáló kormánnyal szemben az ellenzéke, hogy ők is képesek döntéseket hozni és irányítani az országot. Az árnyékkormány abból a szempontból ugyanolyan, mint a rendes kormány, hogy vannak miniszterei és miniszterelnöke. Hatalmas különbség, hogy valódi döntési jogköre és ami ennél is fontosabb, felelőssége nincs.

Az árnyékkormányoknak Európában van divatja, leginkább azokban az országokban, ahol a sokpárti koalíció miatt instabil a kormány helyzete. Na de az a helyzet, hogy Magyarország nem ilyen ország.

Magyarországon április 3-án tartottak valódi választásokat, ahol valódi eredmény született. Eddig soha nem látott jobboldali győzelemmel. A magyar kormány stabil, 12 éve stabil állapotban van, éppen emiatt az árnyékkormánynak már az ötlete is nonszensz.

A baloldalnak lehetősége lett volna rendes kormányt alakítani, ha a szavazatok többségét szerezték volna meg. Ez nem sikerült. A választások után néhány hónappal árnyékkormányt alakítani az a demokrácia megcsúfolása. Szembemegy mindennel, ami a jogállamiságot jelenti.

Gyurcsány árnyékkormánya egyedi jelenség, hiszen Magyarországon erre még nem volt példa. A Dobrev árnyékminiszterelnök nevével fémjelzett kabinet több millió magyar ember akaratával megy szembe.”

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az árnyék azért is jó ötlet, mert árnyékot nem lehet felakasztani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés