Kilépett? Lelépett? Végleges?

2022. szeptember 19. 15:52

777
777blog
Magyarázó írásunk a Hodász-bejelentés margójára

„Hétfő délelőtt rég nem látott elérési számokat produkál a 777 blog, az olvasottság az egekben, s ez most – mint régen oly sokszor – ismét Hodász András atyának köszönhető. Ezekben az órákban azonban nem bátorító, inspiráló üzenetek keltik fel az emberek érdeklődését, sokkal inkább a bánat, a csalódottság, a félelem és a szomorúság – s talán a düh –, ami rátelepszik legtöbb olvasónk szívére. »Kilépett Hodász atya« – mondják sokan, hozzátéve: ők már rég féltek ettől. Ugyanakkor éppen most lenne igazán fontos, hogy tisztán lássunk, s ne értsük és magyarázzuk félre a megismerhető információkat.

»Pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint.«

Az első és legfontosabb: a papság szentség. Tehát minden áldozópapot felszentelnek, s ekként egy végleges ontológiai változás áll be: Istennek szentelik életüket, s ez emberi mivoltuk leglényegét határozza meg, formálja át. Ez nem egy visszavonható dolog, hiszen egy életdöntés, egy választás. Más a helyzet akkor, ha utólag derül ki, hogy a szentség kiszolgáltatása mégsem volt érvényes, s ilyen módon az semmisnek tekinthető. Ennek többféle oka is lehet, Hodász András atya esetében azonban nem erről van szó. Papsága örökké megmarad. De akkor miről beszélünk? »Elküldték?« Ez a leggyorsabban cáfolható állítás: mint ő is írja, maga kérte elöljáróját a döntés meghozatalára. »Kilép az egyházból?« Erről sincsen szó. A papi szolgálatát érintő kérdések merültek fel, de az egyház iránti hűségét semmilyen információ alapján nem lehet vitatni. »Lelép?« Nézőpont kérdése. Ha úgy vesszük, most egy időre: igen.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt is meg tudja magyarázni kedves Tóth Marci, hogy ha Hodász atya egyéves betegszabadságra megy, akkor miért keres új munkahelyet?

Vajon azért azt megértették ott a 777-nél, hogy azért foglalkoznak most sokan ezzel az üggyel, mert botrányt remélnek kreálni belőle?

Örülök ennek a cikknek.

A 110. Zsoltár (Dávid zsoltára) az egy Messiás- prófécia,

és a " Pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint." kijelentés ebben szerepel.

Szerintem a Messiásra vonatkozik.

Még az is lehet, hogy megsértődött Hodász András, hiszen, már augusztusban felmentette Erdő Péter.

Miután HODÁSZ ANDRÁS plébániai kormányzó urat felmentettem a Budapesti Karizmatikus Személyi Plébánia vezetése alól – főpásztorának jóváhagyásával – DR. FÁBRY KORNÉL urat neveztem ki erre a tisztségre.

A papság az egy szentség, nem lehet lemosni, mindig az marad, ha megházasodik is. Úgy, mint a keresztség.

(Én csak egy kicsit offtopik mondtam a fentit. A Hodász papsági szentsége pedig számomra laikus testvér számára olyasmi módon homályosulhat el amint egy újra felszentelendő leromlott Templomé.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés