Trump volt tanácsadója: Egyre nagyobb a veszélye, hogy az oroszok atomfegyvert vetnek be

2022. szeptember 16. 16:34
„Mindig azt jósoltam, hogy Putyin nem fog atomfegyvereket bevetni, hacsak az ukrán csapatok nem lesznek elég sikeresek ahhoz, hogy átlépjék az orosz határt” – mondta John Bolton.

John Bolton, Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója azt mondta, hogy az Oroszországgal való nukleáris háború esélye sokkal valószínűbb, mint korábban – írja a Hill

Bolton, aki 2018-ban és 2019-ben az előző amerikai elnökkel dolgozott, azt mondta, hogy mindig azt jósolta, hogy Putyin nem fog atomfegyvereket bevetni, hacsak az ukrán csapatok nem lesznek elég sikeresek ahhoz, hogy átlépjék az orosz határt.

Ha atomfegyvert vetnek be az oroszok, az nem azért lesz, hogy megváltoztassák a háború menetét, hanem hogy erősítsék Putyin pozícióját”

– mondta Bolton. Az ukrán hadsereg a múlt héten ellentámadást indított a februárban betört orosz csapatok ellen. Ukrajna az ország északi részén visszaverte az orosz hadsereget, miután hónapokig elhitette ellenfelével, hogy délen támad.

Bolton „veszélyeztetettnek” nevezte Putyin jelenlegi politikai helyzetét, azt állítva, hogy az elnök „nagyobb bajban van most, mint az invázió óta bármikor”.

El kell gondolkodnunk azon, hogyan használjuk ezt ki”

– tette hozzá. A volt ENSZ nagykövet szerint „semmi esély” nincs az orosz megadásra most, hogy Ukrajna visszaszorította a nagyobb ország csapatait.

Ez a gyengeség jele lenne”

 – mondta, hozzátéve: „ez a vereség elég jelentős ahhoz, hogy politikai hatásai legyenek”.

Nyitókép: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés