Feljelentés-kiegészítést rendelt el a rendőrség Márki-Zay Péter kampánypénzei ügyében

2022. szeptember 8. 13:30
Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjének mozgalma összesen 1,8 milliárd forintnyi adományt kapott az USA-ból.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, múlt héten Tényi István közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök jelöltje elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból a demokráciát féltő Action For Democracy szervezeten keresztül.

Ezt a később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom által nyilvánosságra hozott elszámolás is alátámasztotta, a Kontra által készítette és általunk is idézett összesítés szerint az USA-ból Márki-Zay Péterékhez

összesen 1,8 milliárd forintnyi adomány érkezett a kampány során. 

Tényi István múlt héten tett közérdekű bejelentést a Fővárosi Főügyészségen, amelyet az ügyészség az illetékességgel rendelkező BRFK-hoz továbbított.

Beadványában Tényi egyebek mellett azt írta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom magatartása sértheti Magyarország Alaptörvénye 39. cikk (1) és (2) bekezdésében szabályozott átláthatóság és közélet tisztaságának elve érvényesülését, emellett sértheti a párttörvényt, valamint alkalmas lehet a csalás és a pénzmosás bűntettének megállapítására is.

A rendőrség most lapunkkal azt közölte, hogy a

feljelentésben foglaltakat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja.

Mindez azt jelenti, hogy a hatóságnak további adatokra, információkra van szüksége, amelyek alapján eldönti, hogy elrendeli-e a nyomozást az ügyben vagy elutasítja a feljelentést. 

Nyitókép: Márki-Zay Péter az ellenzék választási eredményváró rendezvényén, április 3-án. (Fotó:MTI/Illyés Tibor)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ezzel mélyen egyetértek! A soros-pénz jelentős összege bekerült a magyar gazdaság vérkeringésébe. Vendéglátás, golyóstoll vásárlás, meg gondolom, hogy néhány banki számla révén.
Küldhetnének még néhány ezer milliárdot, felpörögne a banki betétállomány, szerintem kurva sok állampapírt is lejegyeznének, meg az idősebb ellenzéki politikusok jól tejelnének az egészségügynek és gyógyszertáraknak. Néhányan házat is építenek az ellenzéki pénzből vitorlást vesznek a Balatonra, az ügyesebbje vitorlás kikötőt.
Szóval hadd jöjjön az amcsi lové!

DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés