Navracsics az uniós pénzekről: Nincsenek áthidalhatatlan ellentétek

2022. augusztus 27. 8:46
A miniszter szerint Magyarország tárgyalási pozícióját az sem ingathatja meg, ha állami vezetők unióellenes kijelentéseket tesznek.

Nem okoznak presztízsveszteséget a kormánynak azok a változtatásra javasolt törvények, amelyeket az unió eljárására válaszul küldött el a kabinet – ezt Navracsics Tibor miniszter mondta az ATV Híradójának, hozzátéve: szerinte nincsenek áthidalhatatlan ellentétek az álláspontok között. 

Alapvetően a tárgyalásoknak a témája nem az általános magyarországi politikai kontextus volt. Sokkal inkább az, hogy a magyar kormány hogyan tudja felmutatni azokat a garanciákat, amely Brüsszel számára vagy a Bizottság számára megnyugtatóvá teszi az uniós források felhasználását”– magyarázta a területfejlesztési miniszter.

„Nehéz döntés volt”

Úgy vélte, Magyarország tárgyalási pozícióját az sem ingathatja meg, ha állami vezetők unióellenes kijelentéseket tesznek. A miniszter nem titkolta, hogy a megküldött konkrét törvényjavaslatokat alaposan mérlegelte a kormány, de szerinte azok nem csorbítják a kabinet tekintélyét:

„Nehéz döntés volt. Hogy presztízsveszteséget jelent-e? Azt mondanám, hogy nem, mert akkor valószínűleg nem fogadtuk volna el. Voltak ugyanakkor közötte olyanok, amelyek nehéz döntések voltak” – fűzte hozzá.

Fotó: Földházi Árpád

 

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem. De nem hiszem. Viszont rajta semmi nem múlik, ha Brüsszel és az EP semmiképpen nem akar fizetni. És nem akar és nem fog. A lengyeleket is átverték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés