„Akkor mondjon egy számot ön!”– a választási kampányt idézte a szürreális Rétvári–Márki-Zay-vita

2022. augusztus 26. 15:06
Ha nosztalgiázni akar, kattintson!

Elkezdődött Tihanyban a szokásos augusztus végi Tranzit fesztivál, melynek keretében politikusok, elemzők – jobb-és baloldalról – vitatják meg és elemzik a magyar közélet aktuális eseményeit.

A pénteki nap egyik fénypontja Rétvári Bence belügyi államtitkár, és Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölt vitája volt. A vita a 2021-2022-es év fordulóját, és az áprilisi választásokat megelőző kampányt idézte: Márki-Zay hangzatos jelzőkkel és kétséges hitelességű statisztikákkal támadta a kormányt – például, hogy egymillió magyar vándorolt ki külföldre – majd amikor Rétvári bizonyítékokat kért, alkudozni kezdett. ( „Akkor mondjon egy számot Ön!”) Azt is mondta, hogy az egymillió igazából 800 000, csak „felfele kerekített”.

Ön egy kormányülést vezetett volna úgy, hogy 200 000 embert kihagy a számításból?” – tette fel a kérdést Rétvári, a közönség nagy derültségére.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az eszelős megint felhívott valakit a színpadra verekedni? Mint tavaly a Hollik-vitában?

Ez csak a nyárvégi kabaré része.

Nagyon jól szórakoztam. Orbán katonát küldött az ukrán frontra.

Ilók és Mihók. Ja, isten barma.

Egyébként, hogy Kirill pátriárkát sem érti, az megint felébreszti bennem a gyanút, hogy kint az USA- ban az eredeti MZP- t elrabolták és valaki mást raktak a helyére. Egy katolikus tudja, hogy más a személy és más a papság. Ez a futóbolond viszont nem érti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés