Diáktüntetést szerveznek gimnazisták a tanárhiány miatt

2022. augusztus 21. 9:12
A tüntetést szervező diákszervezet szerint semmiféle javulás nem történt az oktatásban.

A márciusban többezres demonstrációt szervező Diákok a Tanárokért csoport szeptember 2-án Budapest belvárosában tart tanévnyitó tüntetést, emellett az ország összes diákját arra kérik, hogy viseljenek kockás inget az iskolai évnyitón, így vállalva szolidaritást a még mindig béremelésre váró tanárokkal.

„A diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra” – mondta az Eduline-nak Mihalics Lili, a budapesti Szent István Gimnázium diákja, a Diákok a Tanárokért csoport egyik vezetője.

A diákszervezet szeptember 2-án „évnyitó tüntetést” tart Budapest belvárosában,

szerintük ugyanis semmiféle javulás nem történt az oktatásban,

miközben megoldást kellene találni a tanárhiányra, úgy kellene átalakítani a tananyagot, hogy az „tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű” legyen, az iskolákban pedig jobb körülményeket kellene biztosítani.

A demonstráció a Szent István-bazilika előtt kezdődik majd délután négykor, ahonnan a menet a Belügyminisztérium felé veszi az irányt − írta meg a portál. A csoport azt is kéri a diákoktól, hogy aki teheti, kockás ingben jelenjen meg az iskolai évnyitón, így ugyanis közös kiállással kezdődhet a tanév.

Nyitókép: YouTube

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Maradjunk abban, hogy a diákhiány (gyerekhiány) "picit" nagyobb problémája az országunknak (és az egész kontinensnek)... érdekes, e témában senki nem tüntet.

A mai korszellem tanár-diák viszonya talán befolyásolja, hogy kevesebben akarnak oktatással foglalkozni. Ahol a szegregáció a legnagyobb probléma, ahol ebből kifolyólag a tanár ki van téve az rosszabb szocializációval érkező tanulók, és szüleik kénye-kedvének, ott ne csodálkozzanak, ha tanárhiány van. Az oktatás egy hierarchikus, alá- és fölérendeltséget jelentő építmény, és ezt igyekeznek holmi ide nem illő demokráciával fellazítani.

A mi időnkben örültünk a lyukasórának. Pedig az általánosban osztályellenség miatt lefokozott középiskolai tanárok tanítottak bennünket nagyon élvezetesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés