Telegram-posztja miatt vádolják választási beavatkozással a volt orosz elnököt

2022. augusztus 19. 17:05
Luigi Di Maio olasz külügyminiszter és a centrista Polgári Elkötelezettség (IC) vezetője elítélte Dmitrij Medvegyev beavatkozását a szeptember 25-i olaszországi parlamenti választási kampányba.

Az ügy előzménye, hogy a volt orosz elnök és miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev egy Telegram-posztjában azzal fenyegetőzött, hogy megszakítják az Európába irányuló gázszállításokat.

Jobb télen melegben lenni az oroszok társaságában, mint büszke magányban, kikapcsolt radiátor mellett”

– üzent a vezető orosz politikus, aki szerint azt szeretnék, ha az európai polgárok nemcsak elégedetlenségüket fejeznék ki kormányaik tettei miatt az urnáknál, hanem meg is büntetnék őket nyilvánvaló ostobaságukért.

Enrico Letta, a balközép Demokrata Párt (PD) vezetője szerint, ez a „beavatkozás súlyos esete.” Matteo Salvini úgy reagált, „az olaszok fognak szavazni, nem az oroszok.

Nem érdekel, hogy haragban állnak a világgal”

– mondta Salvini.

A Liga vezetőjének vizsgálják egyébként a Moszkvához fűződő kapcsolatait. Dmitrij Medvegyev a közelmúltban már tett hasonló kijelentéseket, amikor elégedettségét fejezte ki a brit és az olasz kormányválság, Boris Johnson és Mario Draghi – Ukrajna két fő támogatója - bukása miatt.

Nyitókép: Yulia Zyryanova/AFP

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés