Nem vagyok igazságosztó, nem én osztom a jó ellenzéki, rossz ellenzéki pecséteket

2022. augusztus 19. 10:56

De mégis pár kérdést a holnapi gazdatüntetés előtt fel kell szerintem tennünk magunknak.

2022. augusztus 19. 10:56
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Nem vagyok igazságosztó, nem én osztom a jó ellenzéki, rossz ellenzéki, igazi tüntetés kamu tüntetés pecséteket. De mégis pár kérdést a holnapi gazdatüntetés előtt fel kell szerintem tennünk magunknak és egymásnak. Olyan kérdéseket, amelyeket egyébként szerintem a magyar média képviselőinek kellett volna feltenni a gazdatüntetés szervezőjének.

  • Reális-e az, hogy semmiből, mindenfajta szervezeti háttér nélkül 1800 traktor fog eljönni Budapestre tüntetni, és emellett még 100 helyen lesz tüntetés az országban, ahogy a szervező állítja?
  • Emlékszünk az elmúlt 30 év bármely pontjára, ahol egyszere 100 helyen tüntettek volna?
  • Miért nem tudjuk mik ezek a vidéki helyszínek?
  • 2006 forró őszén a Fidesz és a MAGOSZ Demszky Gáborék által alkotmányellenesen betiltott gazdatüntetésére 600 traktor és 5000 ember jött volna el (jelezném mindenkinek, hogy akkor ez volt beharangozva a gazdák óriási tüntetésének az akkori Fidesz-média által).
  • Reális, hogy lényegesen kevesebb erőforrásból, egy nagy országos gazdaszervezet, egy nagy országos párt nélkül, most háromszor ennyi traktor jön Budapestre?
  • Az elmúlt hetekben és napokban, miért nem látunk egyetlen fotót, támogató videót, bármilyen megjelenést azokról a gazdákról, akik elvileg holnap Budapestre jönnek?
  • Miért nem tudjuk kik ők, milyen szervezeti háttérrel, hogyan szerveződnek, egyáltalán milyen gazdálkodókról van szó?
  • Magyarországon körülbelül 150 ezer traktor van. Ennek jó része nem családi gazdálkodók, hanem nagybirtokosok, nagytőkések kezében van. Az 1800 traktor eljön Budapestre az arányosan körülbelül olyan mozgósítás, mintha több mint 100 ezer vidéki tüntető jönne el Budapestre tüntetni. Ez reális?
  • Tényleg komolyanvehető az a Szabó Bálint, akinek elrablós cipőfűzővel kikötős sztorija, az anno MSZP-s vas megyei tagbelépési botránya, Botka László ellen elveszített perei, és jó Fideszes kapcsolatait egyáltalán nem feszegeti senki. A nemhogy a semmiből, hanem gyanús ügyekből érkező embert, fel kell kenni hiteles vezetőnek csak azért, mert Orbán ellen tüntet?”

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. augusztus 20. 16:48
Ez is részt vesz majd a 2026-os előválasztáson?
KBA98
2022. augusztus 20. 13:06
Te max egy tetű gazda vagy
Málaga21
2022. augusztus 19. 22:06
A jó ellenzéki pecsét már kiszáradhatott.
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 19. 18:27
Jámbor Kérődzőnk ezúttal sem politikai, hanem középiskolás (vagy ált. 7.-8.?) matek ismereteit tárta elénk. Ezek szerint ott még nem voltak nagy bajok... :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik