Kampány indult Japánban annak érdekében, hogy a fiatalok igyanak több alkoholt

2022. augusztus 18. 10:04
Az akció mögött a kormány és az adóhivatal is áll, mivel csökkentek az ebből származó adóbevételek.

Ötletpályázatot írt ki a japán adóhivatal olyan kampányok tervezésére, amik több piálásra buzdítják az ország feltűnően és egyre inkább józan fiatalságát – írja a BBC, és nyomán a 444. A japánok ugyanis évtizedek óta egyre kevesebb alkoholt isznak, emiatt jelentősen csökkentek az adóbevételek. Ezért a helyi adóhivatal szervezi az egész akciót, amelyet  „Sake viva!” névre kereszteltek. Ennek oka az,  a COVID miatt átalakult társasági szokások és a japán társadalom elöregedése miatt csökkent az alkoholfogyasztás, és vele együtt az ezzel járó bevételek is.

A kampányok azonban nemcsak szakét, hanem bort, sört vagy más alkoholfélét is népszerűsíthetnek, mivel nem egyes márkákról van szó, hanem arra próbálják buzdítani a fiatalokat, hogy úgy általában fogyasszanak több alkoholt.

A korhatár 39 év, az ennél fiatalabbak pályázhatnak az ötleteikkel, mivel a japán kormány úgy érzi, fiatalt csak fiatal tud rávenni az alkoholizálásra. Az országban él egyébként a legtöbb idős ember a lakosság arányában, az emberek 29 százaléka öregebb 65 évesnél.

Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés