Ezért utálnak sokan Magyarországon élni

2022. augusztus 18. 17:15

A magyar tragédiák egyik okozója a zsigeri rosszindulat, a szemétség, a szívatás, köznyelvi kifejezéssel a „kibaszás” kultúrája.

2022. augusztus 18. 17:15
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A sajtó hírt adott róla, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal (miért nem vármegyei főispánság?) megbüntette az Aldit, mert egy napon egyetlen cukorfajtát tévedésből 10 forinttal drágábban adtak. Az adott áruból 64 csomaggal adtak el aznap, így 640 forintot kerestek a megszabott hatósági ár fölött, s ezért a kormányhivatal egymillió forintra büntette a céget. Mert ebben az országban rend van, itt senki nem sértheti meg a szabályokat. Tanuljon az Európai Unió.

Az Aldi nyilván nem fog ebbe tönkremenni, ezt gondolja a legtöbb magyar ember, egyesek még kárörvendőek is, hogy fizessenek csak. Nagyon kevesen jönnek rá arra, hogy ez a mentalitás nemcsak ebben az esetben jelent meg, hanem általános jelenség, ami mégcsak nem is az illiberális fasiszta Orbán-rendszer sajátja, mert így volt ez már a diktatúra előtt is, talán már az Etelközben is. De az biztos, hogy végigvonult az egész magyar történelmen, és a magyar tragédiák egyik okozója. Mi ez? A zsigeri rosszindulat, a szemétség, a szívatás, köznyelvi kifejezéssel a »kibaszás« kultúrája.

Nem szeretnénk ezúttal kitérni arra, hogy a hatósági árak bevezetése diktatúrák és unortodox hülyék találmánya, ami teljes mértékben összeegyeztethetetlen a szabad piaci versennyel, a normális gazdasággal, a vállalkozói szabadsággal, s aminek a következménye az, ami a benzinkutaknál kialakult: áruhiány, feketézés, szervezett bűnözés, korrupció és az infláció még nagyobb növekedése. A büntetést kiváltó ok eleve egy elhibázott, gazdaságilag abszurd, az alapvető jogok szempontjából törvénytelen, önkényuralmi intézkedés, mert mindenki annyiért adja az áruját, amennyiért akarja.

De ha már ilyen a rendszer, egy nép mentalitásából következhetne másféle elintézési mód is. Különös tekintettel arra, hogy teljesen hihető magyarázat született: adminisztrációs hiba, egy tévedés történt, amikor 229 forint helyett 239 forintot írtak az árura. Nyilván nem szándékosan történt, az okozott kár nem jelentős. A magyar emberektől nem az Aldi lopta el aznap a legtöbb pénzt. Épp ebben a hónapban jelent meg a hír, hogy a Tiborcz család 1,1 milliárd forintot kapott a Vidékfejlesztési Programból. Benne Orbán veje, násza, nászasszonya, vejének húga, lányának sógornője.”

Nyitófotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zubr
2022. augusztus 20. 16:09
Nekem ez a HAZÁM akkor is ha azok lennének hatalmon akiket nem szeretek. Sokszor becsaptak! Aki HÁZÁT választ másikat az meg egy szar alak! Világ jobb lenne 3 atom ledobásával! Kelet-közép és nyugat Amerika! Nem lenne aki állandóan szarná a másikat...
Kivűlálló
2022. augusztus 20. 15:29
Bartus Laci: "Ezért utálnak sokan Magyarországon élni" Burkuskám..! Magyarországon csak az olyan magadfajta szarházi, semmire kelő bolsevik nem szeret élni, mint TE vagy, ami nem is probléma, mert nem Magyarországon rontod a levegőt és pusztítpd a kenyeret! Hiába hisztizel naponta egy kis velőscsonttért, faszkalap Burkus..! Úgy sem az lesz, amit a fajtád akar..! Én csak azt kívánom neked (és a családodnak), hogy élve soha ne lássátok Magyarország határait, térképen kívül!
kukasmacska
2022. augusztus 20. 13:42
És mindezt abból az USA-ból írja, ahol bárki bárkit és bármit szénné perel, ha úgy érzi, hogy megrövidítették 10 centtel vagy 3 dollárral. De elköltözhetne Svájcba is, az első hét után megbüntetnék 1000 frankra, mert este 10 után hangosan kopogott a billentyűzetén, amin épp a legfrissebb Orbánfóbiás levelét pötyögte.
cinkegolyó
2022. augusztus 20. 10:30
Aki utál itt élni, az nem idevaló/si/, jobb is, ha az elmegy innen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik