Látványos térképen az orosz-ukrán háború jelenlegi állása

2022. augusztus 17. 18:45
A brit hírszerzés információi alapján azt is jelölték, milyen további csapatmozgások várhatóak az orosz, illetve az ukrán hadsereg részéről.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról, emellett közzétette térképét az orosz-ukrán háború augusztus 17-i állapotáról – írja a portfolio.hu.

A brit hírszerzés reggeli jelentésében az alábbiak álltak:

  • 2022. augusztus 16-án mind az orosz, mind az ukrán tisztviselők elismerték, hogy a Krím északi részén fekvő Dzsankoj közelében felrobbant egy lőszerraktár, ahol valószínűleg egy közeli vasútvonal és egy elektromos alállomás is megsérült. Az orosz média arról is beszámolt, hogy füst szállt fel a Krím középső részén található Gvardejszkoje légibázis közelében is.
  • Dzsankojban és Gvardejszkojében található a Krím két legfontosabb orosz katonai repülőtere. Dzsankoj egy kulcsfontosságú közúti és vasúti csomópont is, amely fontos szerepet játszik Oroszország dél-ukrajnai műveleteinek az ellátásában.
  • Az incidensek oka és a károk mértéke még nem tisztázott, de az orosz parancsnokok nagy valószínűséggel egyre inkább aggódni fognak a megszállás hátsó bázisaként funkcionáló Krím biztonságának a nyilvánvaló romlása miatt.

A friss térképen jól látható, mely területek állnak az oroszok ellenőrzése alatt. A hírszerzési információk alapján azt is jelölték, milyen további csapatmozgások várhatóak az orosz, illetve az ukrán hadsereg részéről.

A térkép forrása: Brit Védelmi Minisztérium

 

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tetszik, hogy a "Hungary" felirat Kolozsvárig ér.

Magyarországnak politikailag jó lehet, ha a magyar kormánnyal leszámolni akaró kormányoknak hirtelen a saját sárgamellényeseivel kell hadakoznia, gazdaságilag viszont rossz lesz, ha nem lesz kinek termelnie a hazai cégeknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés