Orosz hírügynökség: Új parancsnoka van az orosz Fekete-tengeri flottának

2022. augusztus 17. 18:04
Igor Oszipov leváltása lehet a legjelentősebb katonai személycsere azóta, hogy Oroszország közel hat hónappal ezelőtt elindította az ukrajnai háborút.

Putyin leváltotta a Fekete-tengeri flotta parancsnokát, amely Krím-félsziget környékén állomásozik. A vezetőváltásról az orosz RIA hírügynökség rádiója számolt be névtelen forrásokra hivatkozva – írja az 24.hu.

A Daily Mail szerint Igor Oszipov leváltása lehet legjelentősebb katonai személycsere azóta, hogy Oroszország közel hat hónappal ezelőtt elindította az ukrajnai háborút. Az állami tulajdonú RIA szerint az új flottaparancsnokot, Viktor Szokolovot Szevasztopol kikötőjében mutatták be a flotta katonai tanácsának.

A Daily Mail felidézte, hogy Oszipov menesztéséről már a Moszkva zászlóshajó április 14-i elsüllyedése után megindultak a találgatások, ám a jelek szerint a haditengerészeti parancsnok egészen a közelmúltig megtarthatta posztját. Oszipov nem volt jelen a Vörös téri győzelmi parádén. Moszkva azt állította, hogy „nincs kedve” megjelenni a zászlóshajó elvesztése után.

A RIA bejelentései az első alkalom, hogy az orosz állami hírforrások megerősítették a kirúgást.

Nyitókép: Handout / Russian Defence Ministry / AFP

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés