Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra!

2022. augusztus 17. 10:46

Donáth Anna
Facebook
Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket.

„Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket.

De ami még ennél is rosszabb: aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni.

Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.

Az ellenzék dolga egyrészt szellemi munka: világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára.

Az ellenzék másik dolga pedig önmaga megszervezése és megerősítése. Széttöredezettség helyett rendezett, együttműködő és hatékony erővé kell épülnünk, amely képes összefogni és képviselni a jobb életben reménykedő emberek akaratát Magyarországon.

Mindkét feladat nehéz: sok munkát, szellemi és fizikai erőfeszítést igényel. És nem kevés időt, amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni.

Ezért ahelyett, hogy a csodát várnánk, és a holnaputáni kormányváltásra készülnénk, azt javaslom mindannyiunknak itt, az ellenzéki oldalon: dolgozzunk az ellenzék szellemi megújításán. Van munka bőven.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"cave canem!" óvakodj a kutyától (régi római kapufelirat).

Az Egyesült Ellenzék észkombájnjai rossz gondolatokkal látják el őket.

Fleck Zoltán az ellenzéki miniszterelnök-jelölt közjogi munkacsoportját vezető éltes Eltés bölcsnek tartott egyetemi tanár vezetésével egy stáb dolgozott az új alkotmány kidolgozásán.
Fleck Zoltán jogszociológus vezetésével megalakult egy bizottság, amelynek az volt feladata, hogy kitalálja: hogyan lehet „helyreállítani a jogállamiságot” a „jogállamiságon túli” eszközökkel.
Az egyetemi tanár úr okos fejével addig csűrte-csavarta a jogot, míg megtalálta a megoldást, melyet az egész ellenzék jónak tartott, noha nem nyerte el a választók többségének tetszését.

A bolsevik Lenin elvtárs esze kereke is hasonló vágányon járt 1917-ben, mint most Fleck Zoltáné.
Lenin elvtárs is a Nagy Októberi Szocialista Forradalom után választásokat rendezett, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívására.
2017 december közepére az ország valamennyi körzetében több, mint 44 millió állam-polgár adta le a szavazatát. A szavazatok 59%-át a jobb- és a baloldali eszerek, valamint a mérsékelt mensevikek kapták meg, míg a bolsevikoknak csak a szavazatok 24%-a jutott.
Lenin elvtárs elégedetlen volt az eredménnyel, ezért várakozásaikat alulmúló eredmények miatt a január 5-én az Alkotmányozó Nemzetgyűlést erőszakkal feloszlatták.
Maradt a terror.

Szerintem a Momentum és benne Donáth Anna eljátszotta már a becsületét. Talán az otthonról NEM világos politikai preferenciával elindított fiatalokra hathat.

Sokkal közismertebbnek kéne lenni az eddigi tevékenységüknek. Olyan figurák, mint a verőember Gréczy, a magyar honvédség frissen felújított fegyverzetétől az országot "megszabadító" Vadai és társaik úgy osztják itt az észt, mintha kormányon valami normális telt volna tőlük, közben alattuk számolták fel a nemzeti vagyon olyan elemeit, mint a cukorgyárak, a MÁV Cargo, a Malév a repülőtérrel...

Kedves Anna!

Mi ez a defetizmus...akkor, amikor Feri, s munkatársai egészen más partitúrából játszanak. Ők már ősszel kormányváltásra készülnek, Ti meg lelohasztjátok a kedélyeket. Apropó, mit gondoltok a világról, az országról..a lényegre tapintottál, amit eddig gondoltatok, képviseltetek, az elegendő volt Orbán Viktornak a sorozatos győzelemhez. Nyomait sem látni annak, hogy a világképetek, az ország helyzetének, jelenének, jövőjének értékelése bármit is változott volna. Azért mégis csak egy csapatban fociztok, igaz, ez egyre kínosabb számotokra is, lehúz, lenullázza kormányzati ambícióitokat. Az ellenzéki térfélen egyetlen kormányváltásra alkalmas erővektor sem található. Megfáradt, megunt, lejáratódott, hiteltelen arcok minden vonalon, teljes a kakofónia, a káosz, az iránytű nélküliség. A z ellenzék hajóján kidőlt az árbóckosár, senki sem látja a földet..........a hullámok ide-oda dobálnak Titeket, horgonyotok sincs, de minek is, hiszen nincs anyaföld sem, ahol lehorgonyozhatnátok.....

Ez csak azt mutatja, hogy a terhesség helyrebillenti az agyat.

Plágium volt, de ütős.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés