Kihátrált a Fudan-népszavazás mögül a főváros

2022. augusztus 17. 11:31

Kontra
Facebook
Magára maradt a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.

„Kihátrált a Fudan-népszavazás mögül a főváros

Aggasztó hírt kaptunk a Népszavától: Magára maradt a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, a DK támogatása nélkül ugyanis Budapest neki se fut a népszavazásnak.

Pedig Karácsony Gergely az előválasztást megelőzően még lelkes beszédet is mondott az azóta országgyűlési képviselővé előlépett Jámbor András-szervezte Fudan-ellenes tüntetésen is, de aztán csak visszalépett Márki-Zay javára, azóta meg mintha már annyira nem is érdekelné őt ez az egész. Jó hír, hogy a Szigeten azért többen is látni vélték.

»Nagyon homályos válaszokat kapok az erre vonatkozó kérdéseimre. A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná« – nyilatkozta a lapnak Baranyi Krisztina.

Mindenki megnyugodhat azért, van némi elégtétel és remény az ügyben: a leendő kampusz területén fekvő Szabad Hongkong, az Ujgur mártírok, a Dalai láma és a Hszie Si-kuang püspök út utcatábláit még Karácsonnyal együtt avatták fel tavaly júniusban. Hát azóta se lennénk kínaiak a IX. kerületben...”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hamvába halt, mint minden kezdeményezésük, tüncikézésük a moslékosoknak.
Na ennyire volt fontos nekik.

Azt képzelik, hogy a teszetosza, sumák Karácsony vezetésével pár száz emberrel meg lehet buktatni a több, mint 3 milliós támogatottságú Orbán kormányt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés