Te, fideszes választó, meddig követed még a kormányt?

2022. augusztus 17. 8:56

Gréczy Zsolt
Facebook
Mikor elég?

„Tüntető tanárok, tüntető diákok, tüntető gazdák. Elégedetlen rendőrök, orvosok, ápolók. Erdőirtási agyrém, majd részleges visszakozás. Horror árak a közértben. Nálunk a legnagyobb az infláció. Nem háborús, orbáni.

Családok százezrei keresik a megoldást a téli fűtésre: áram, gáz, új ablak, másik kazán? Rettegve terveznek magyarok: pulcsiban fogunk otthon ülni? És ha jön a százezres számla, és nem jut ételre, gyógyszerre? Leállt az építőipar, kórházi osztályok zárnak be.

20 fok az iskolában? Megfázó gyerekek és tanárok? Utóbbiból amúgy is hiány van. Tudod már, hogyan adózol korábbi katás vállalkozó? És ha fűtöttél, világítottál, ettél, ittál, ki fog itt bármi mást venni? Mi lesz a boltokkal, éttermekkel? Marad még pénz egy könyvre, mozira, koncertre, színházra?

Azt mondják, azért kell jóban lenni a háborús agresszorral, mert évekre előre adja az olcsó olajat és gázt. Kiderül, hogy ez is hazugság. Rohadt drága, de legalább nem is jön.

A hanyatló Nyugat pénzt ad és/vagy ÁFA-t csökkent, hogy segítsen a veszélybe kerülő polgároknak, a magyar kormány egyiket sem teszi. Üres a kassza, és a piac nem hisz Orbánnak. Az uniós pénzek nem jönnek, a hitelminősítő negatív kilátásba helyez, egy nap alatt 8 forintot gyengül a nemzeti valuta. Szomorú aznapi világrekord. A kormány az unióból kilépést tesztelteti. Nem fog neki sikerülni.

Te, fideszes választó, meddig követed még? Van olyan pillanat, amikor azt mondod, elég volt? Vagy úgy tűnik majd el a békemenet tömege, mint a 800 ezer MSZMP-tag? Belefér, hogy szociális intézmények zárnak be, mert nem fognak tudni számlát fizetni? Belefér, hogy egyre kevesebbet ér a fizetés és a nyugdíj? Hogy rokkantak juttatásait törlik el? Neked nem hiányzik a kivándorolt gyerek? Egy szót sem szólsz, amikor azt olvasod (?), nincs pénz arra, hogy tűzoltók gyakorlatozzanak? Belefér, hogy mész a benzinkúthoz és nem tudsz tankolni? Mit fogsz csinálni, ha jön a 180 ezer forintos havi fűtés számla? Be tudod fizetni? Négy hónap alatt az 720 ezer… és márciusban is hideg lehet…

Mikor elég? Magyarország elfáradt, elszegényedett. Ami itt történt, az a haza kifosztása, a propaganda és a lopás mögé bújtatott alkalmatlanság. Az erőforrások kiapadtak. Nem csak a pénz, a lelki tartalékok is.

Minden nappal, órával, perccel közelebb kerülünk a végéhez. De még nem tudjuk a végső árat, hogy honnan kell mindent újjáépíteni. És azt sem tudjuk, hogy a hatalom meddig megy el az elkerülhetetlen változás megakadályozásában. Nincs alternatíva? De van. Az európai, szolidáris, Magyar Köztársaság. Ha van hozzá álhatatos tömeg, van hozzá ajánlat is Magyarország számára.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 321 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd ha a zúnió összes országában elzavarják a ballibsi kormányokat az emelkedő rezsiárak miatt, azután majd mi is elgondolkozunk, de egyelőre még élvezzük a hatósági ár előnyeit.

Demokráciában a választó nem követ, hanem választ. A megválasztott követi őt.
Neked se hátul nőtt a kukid, ahogy azt mindenki láthatta.

GRÉCZY ZSOLT teli pofával hazudozik.
Gréczy szerint, mióta nem Gyurcsány vezet minket a Fényes Ösvényen a Fényes Jövő felé, azóta dögrováson van az ország népe és küszöbön áll a teljes összeomlás.
Miközben a Telex írja 2022. augusztus 17. – 09:01
A második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt a magyar gazdaság"

Készültök mi? Kikészültök! Kikészültök, mert nem kell a rizsa pláne egy olyantól akivel undorodnánk még kezet is fogni.
20 fok a minimum, te nagyonhülye! Nálam 20 fok van télen pedig lehetne több is.
Az erdőket nem irtjuk ki, mert okos erdőgazdálkodás folyik Magyarországon évtizedek óta.
Egyébként mi a fontosabb neked, a fa, vagy, hogy az emberek ne fázzanak télen?

Na és ráadásul ez az adat is megérkezett:
https://makronom.mandiner.hu/c..

Azok a fránya tények a liberálisok legnagyobb ellenségei, ahogy a kommunistákéi is voltak.

Ne tegezz.

Ja, és hogy egyáltalán, bármiről is elgondolkozzak a voksomat illetően... ahhoz mínusz egyedik feltétel lenne, hogy ne ti legyetek az alternatíva.

Ennyi.

Meddig követjük még a kormányt? Amíg Ti, hazaáruló, tehetségtelen, kormányzati alternatívára képtelen, gerinctelen, a társadalom kötőszöveteit bomlasztó zsoldos ellenzékiek a politikai ringben vagytok. Orbán váltója még ősszel megy első általánosba........

Geczy, te sötétben bujkáló, rémhíreket terjesztő Gyurcsányista, Reszkess!

Álhatasos? Annyira soha nem lehet elege annak, aki normális, h. rátok fanyalodjék. Már bizonyítottatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés