Te, fideszes választó, meddig követed még a kormányt?

2022. augusztus 17. 08:56

Mikor elég?

2022. augusztus 17. 08:56
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Tüntető tanárok, tüntető diákok, tüntető gazdák. Elégedetlen rendőrök, orvosok, ápolók. Erdőirtási agyrém, majd részleges visszakozás. Horror árak a közértben. Nálunk a legnagyobb az infláció. Nem háborús, orbáni.

Családok százezrei keresik a megoldást a téli fűtésre: áram, gáz, új ablak, másik kazán? Rettegve terveznek magyarok: pulcsiban fogunk otthon ülni? És ha jön a százezres számla, és nem jut ételre, gyógyszerre? Leállt az építőipar, kórházi osztályok zárnak be.

20 fok az iskolában? Megfázó gyerekek és tanárok? Utóbbiból amúgy is hiány van. Tudod már, hogyan adózol korábbi katás vállalkozó? És ha fűtöttél, világítottál, ettél, ittál, ki fog itt bármi mást venni? Mi lesz a boltokkal, éttermekkel? Marad még pénz egy könyvre, mozira, koncertre, színházra?

Azt mondják, azért kell jóban lenni a háborús agresszorral, mert évekre előre adja az olcsó olajat és gázt. Kiderül, hogy ez is hazugság. Rohadt drága, de legalább nem is jön.

A hanyatló Nyugat pénzt ad és/vagy ÁFA-t csökkent, hogy segítsen a veszélybe kerülő polgároknak, a magyar kormány egyiket sem teszi. Üres a kassza, és a piac nem hisz Orbánnak. Az uniós pénzek nem jönnek, a hitelminősítő negatív kilátásba helyez, egy nap alatt 8 forintot gyengül a nemzeti valuta. Szomorú aznapi világrekord. A kormány az unióból kilépést tesztelteti. Nem fog neki sikerülni.

Te, fideszes választó, meddig követed még? Van olyan pillanat, amikor azt mondod, elég volt? Vagy úgy tűnik majd el a békemenet tömege, mint a 800 ezer MSZMP-tag? Belefér, hogy szociális intézmények zárnak be, mert nem fognak tudni számlát fizetni? Belefér, hogy egyre kevesebbet ér a fizetés és a nyugdíj? Hogy rokkantak juttatásait törlik el? Neked nem hiányzik a kivándorolt gyerek? Egy szót sem szólsz, amikor azt olvasod (?), nincs pénz arra, hogy tűzoltók gyakorlatozzanak? Belefér, hogy mész a benzinkúthoz és nem tudsz tankolni? Mit fogsz csinálni, ha jön a 180 ezer forintos havi fűtés számla? Be tudod fizetni? Négy hónap alatt az 720 ezer… és márciusban is hideg lehet…

Mikor elég? Magyarország elfáradt, elszegényedett. Ami itt történt, az a haza kifosztása, a propaganda és a lopás mögé bújtatott alkalmatlanság. Az erőforrások kiapadtak. Nem csak a pénz, a lelki tartalékok is.

Minden nappal, órával, perccel közelebb kerülünk a végéhez. De még nem tudjuk a végső árat, hogy honnan kell mindent újjáépíteni. És azt sem tudjuk, hogy a hatalom meddig megy el az elkerülhetetlen változás megakadályozásában. Nincs alternatíva? De van. Az európai, szolidáris, Magyar Köztársaság. Ha van hozzá álhatatos tömeg, van hozzá ajánlat is Magyarország számára.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 323 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugyan már
2022. augusztus 19. 00:29
Van alternatíva? Nincs. Van állhatatos tömeg? Van, a Fidesz mögött. Csak azért járatja-ják a szájukat hogy igazolják a létezésüket, ilyen könnyen sehol nem élnének meg.
APESZ72
2022. augusztus 18. 23:05
Addig, amíg ilyen gusztustalan férgek, - mint te - pöcsverős képekkel zaklatnak ismeretlen nőket, majd van pofájuk átlépni a MAGYAR Parlament küszöbét.
Robertoo
2022. augusztus 18. 21:52
Figyelj 8,5 centis! Küldj egy fotót lécci, hadd röhögjenek a kutyáim rajtad!
Puffin75
2022. augusztus 18. 20:12
A képen az maga a Gréczy vagy csak az elhíresült kis hancúrlece? Olyan egyformák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik