Egyedül Magyarországon nem uralkodott el a pánik az orosz gáz miatt – írja a Ria Novosztyi hírügynökség

2022. augusztus 17. 08:48

A lap szerint Budapest továbbra is úgy kapja az orosz gázt, ahogy eddig kapta: a szerződés szerint, a szükséges devizanemben és határidőre fizetve érte.

2022. augusztus 17. 08:48
null

Az orosz Ria Novosztyi hírügynökség kedden azt írta: az EU-nak, amely sok éven át a gázt az „orosz éjjeliszekrényből” kapta, egyrészt erőteljesen csökkentenie kell a kék üzemanyag fogyasztását, másrészt fel kell töltenie a gáztárolóit.

Ez egy olyan helyzet, amely a hétköznapi európaiakat csüggedtségbe, a hatóságok pedig pánikba kergeti.

A lap szerint megközelítőleg ugyanaz a légkör – kisebb-nagyobb ijedtséggel és katasztrófa-hangulattal párosulva – uralkodik szinte egész Európában, kivéve Magyarországot. Budapest továbbra is úgy kapja az orosz gázt, ahogy eddig kapta: a szerződés szerint, ahogy kell, a szükséges devizanemben és határidőre fizetve érte, miközben Magyarország hangsúlyozta, hogy az európai szolidaritás keretein belül nem osztozik senkivel sem, veszélyeztetve ezzel saját gazdaságát.

Kiemelt kép: Daniel Roland/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. augusztus 17. 14:15
Europaban elkezdhetik osztogatni az ukran zaszlokat, rajta hogy slava ukraini! Ha eleg gyorsan lengetik majd, akkor talan nem fagynak meg. De ha osszejonnek egy szobaba sokan, akkor el is egethetik a zaszlokat, egy ideig biztos melegen tartja a fem kukat (kolcsonkerhetik barmelyik gettobol az utcarol). Mindegy hogy lassu vagy gyors halal var europa nepeire, a lenyeg, hogy tudjak, hogy nem hiaba aldoztak fel magukat! Ha lesz penz elfoldelni oket, mindenki megkapja a feliratot, hogy ukrajna hose!
nempolitizálok
2022. augusztus 17. 13:50
Gázt nem, de büdöslibsiket tudunk küldeni. Nagyon európaidemokraták, se perc alatt tönkrevágnak egy országot, amit nem lopnak el, azt elkúrják.
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 17. 13:28
Ezeket a "híreket" el kell tenni az utókornak, amikor a fidesz-zombik baltával fognak egymásnak esni a tüzelőért.
koronaszepe
2022. augusztus 17. 12:26
Az ára miatt azért majd lesz egy kicsi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik