Újabb ezrednyi orosz rakétarendszert vásárolnak a törökök

2022. augusztus 16. 20:43

Aláírták a szerződést az orosz Sz-400-as légvédelmi rakétarendszer második ezredének Törökországba szállításáról - jelentette be Dmitrij Sugajev, az orosz Szövetségi Haditechnikai Együttműködési Szolgálat vezetője kedden a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva az Armija-2022 nemzetközi haditechnikai fórumon.

2022. augusztus 16. 20:43
null

Sugajev elmondta, hogy a megállapodás magában foglalja egyes rendszerelemek gyártásának törökországi lokalizálását is. Hozzátette, hogy a szerződés gyakorlati végrehajtása már folyamatban van, és a kétoldalú haditechnikai együttműködés a két ország elnöke között létrejött megállapodásoknak megfelelően fejlődik. Moszkva és Ankara először 2017-ben állapodott meg Sz-400-asok szállításáról.

Törökországa volt az első NATO-ország, amely ilyen rendszereket rendelt, ami negatív reakciót váltott az Egyesült Államok és a szövetség egésze részéről. Washington, hogy rávegye Ankarát az ügylet felmondására, egyebek között kizárta a török felet az F-35-ös ötödik generációs vadászbombázó repülőgépek gyártására irányuló amerikai programból, és 2020 decemberében egyoldalú szankciókat vezetett be ellene.

Az SA-21 Growler NATO-kódnevű Sz-400-as Triumf egy nagy és közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer, amely intenzív tűzben és elektronikus zavarás mellett is képes leküzdeni támadó és felderítő légi eszközöket, beleértve a lopakodó technológiájú repülőgépeket is. Az Armija-2022 nemzetközi haditechnikai fórum augusztus 15. és 21. között zajlik a Moszkvához közeli Kubinka Patriot kiállítási központjában, az orosz védelmi minisztérium szervezésében.

(MTI)

Nyitókép: Orosz Védelmi Minisztérium/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. augusztus 17. 11:24
És az amerikaiak "nem aggódnak"... Vicces hogy mikor aggódnak és mikor nem...
Gyzoltan
2022. augusztus 17. 08:19
Törökország helyzete párhuzamos Lengyelországéval, kettős fenyegetettségű... Reakciójuk is hasonló, fegyverkeznek. Érthető, megérthető!
Jason Bourne
2022. augusztus 17. 08:09
Nagy játékos ez az Erdogan.
Sany Xepi
2022. augusztus 17. 07:52
Tehát az orosz fegyverek korszerűek és NATO-kompatibilisek is. Tudni lehetett....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik