Miért nem bukik meg Orbán Viktor?

2022. augusztus 16. 13:33

Németh Péter
Hírklikk
Úgy sodródunk egyre mélyebbre, hogy az országot egy, a válság kezelésére alkalmatlan ember vezeti .

„Szóval marad vagy nem Orbán Viktor, mondanám ez itt a kérdés, de alighanem Paul Lendvainak, a Bécsben élő nagyszerű író-újságírónak, több Orbán-könyv szerzőjének van igaza: a magyar miniszterelnököt továbbra is Orbán Viktornak fogják hívni. És akkor innen kezdve ezzel a kérdéssel nem is kellene foglalkozni, felesleges időtöltés lenne. Igen ám, de muszáj mégiscsak beszélni erről, hiszen az elmúlt tizenkét évben soha nem került, nem kerülhetett szóba Orbán kényszerű távozása. Nem pusztán a kétharmados győzelmek miatt, hanem mert annyira kézben tartotta mind a saját csapatát, mind – mondhatjuk – az ellenzéket. (Most nem mennék bele abba a parttalan vitába, hogy vannak-e beépített emberei? Tök mindegy. Ha vannak, ha nincsenek, Orbán féken tartotta az ellenzéket, és uralta a társadalmat.) 

Most is kétharmados győzelem van mögötte, ráadásul nem is oly régi, és mégis: recseg-ropog alatta a trón. Azt írtam fentebb néhány sorral, hogy egyetértek Paul Lendvaival, a miniszterelnök marad a helyén, akkor meg miért írom azt, hogy recseg-ropog alatta a trón? Az egyik állításnak szükségszerűen hamisnak kellene lennie, hisz' ellentmondanak egymásnak, és mégis: mindkettő igaz. Ebben az esetben igaz. Április óta ugyanis Orbán hibát hibára halmoz, képtelen egy olyan döntést hozni, ami javítana az ország helyzetén, sőt: egyre mélyebbre sodródunk, már ki se látszunk az inflációból. Az emberek naponta hüledeznek a közértekben, piacokon, már nem tudják nyomon követni az árak alakulását, ami még nem lenne baj, de képtelenek kifizetni is. A rezsinövelés körüli káosz, az értelmetlen és értelmezhetetlen helyzetek kommunikációs kivédésének kísérletei, a benzinár-sapka okozta kaotikus állapotok, valamint a sorozatos nemzetközi blamák összessége sosem tapasztalt helyzetbe sodorták Orbánt. A látszólagos magabiztossága mögött immár folyvást vergődik, kapkod – nyugalmat színlelve – és újra a kommunikációs megoldásokban látja a kiutat. Csakhogy most azok a mindent elöntő hirdetések, a kormányzat önmagát dicsérő szövegei valójában mind nevetséges állítások, ostoba hirdetések, amelyek – meggyőződésem – üresen koppannak le a semmibe. Az oroszok rejtegetett, ténylegesen jól látható támogatása, a brüsszeli szankcióknak a válság okaként való megjelenítése, és még sorolhatnánk, mind-mind beletolják Orbánt a rossz miniszterelnök szerepébe, olyanéba, aki képtelen uralni a helyzetet, és akit feltétlenül maga alá fog temetni a válság.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De mint látható, megél belőle.

Talán az emberek nem hülyék és látják,mi történik európában és a világban. Miután körülnéztek, örülnek, hogy OV a minelnök. Nem fog megbukni. Azért nem, mert mögötte vagyunk és támogatjuk.

Miért nem bukik meg a Zorbán, brühühű!!!!

NÉMETH PÉTER agyát a gyűlölet kiszívta!

Péter!
Lipóciában is egyre gyakrabban téma ez. A végkövetkeztetés: felkészültség, alkalmasság, tudás, morál, nemzeti elkötelezettség, teljesítmény szempontjából Orbánnak nincs alternatívája. Ezen túl azért sem bukik meg, mert Te és hiteltelen társaid még írnak.......

Nem fog megbukni. Legfeljebb legkorábban 2030-ban nem lesz újra választva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés