Miért nem bukik meg Orbán Viktor?

2022. augusztus 16. 13:33

Úgy sodródunk egyre mélyebbre, hogy az országot egy, a válság kezelésére alkalmatlan ember vezeti .

2022. augusztus 16. 13:33
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Szóval marad vagy nem Orbán Viktor, mondanám ez itt a kérdés, de alighanem Paul Lendvainak, a Bécsben élő nagyszerű író-újságírónak, több Orbán-könyv szerzőjének van igaza: a magyar miniszterelnököt továbbra is Orbán Viktornak fogják hívni. És akkor innen kezdve ezzel a kérdéssel nem is kellene foglalkozni, felesleges időtöltés lenne. Igen ám, de muszáj mégiscsak beszélni erről, hiszen az elmúlt tizenkét évben soha nem került, nem kerülhetett szóba Orbán kényszerű távozása. Nem pusztán a kétharmados győzelmek miatt, hanem mert annyira kézben tartotta mind a saját csapatát, mind – mondhatjuk – az ellenzéket. (Most nem mennék bele abba a parttalan vitába, hogy vannak-e beépített emberei? Tök mindegy. Ha vannak, ha nincsenek, Orbán féken tartotta az ellenzéket, és uralta a társadalmat.) 

Most is kétharmados győzelem van mögötte, ráadásul nem is oly régi, és mégis: recseg-ropog alatta a trón. Azt írtam fentebb néhány sorral, hogy egyetértek Paul Lendvaival, a miniszterelnök marad a helyén, akkor meg miért írom azt, hogy recseg-ropog alatta a trón? Az egyik állításnak szükségszerűen hamisnak kellene lennie, hisz' ellentmondanak egymásnak, és mégis: mindkettő igaz. Ebben az esetben igaz. Április óta ugyanis Orbán hibát hibára halmoz, képtelen egy olyan döntést hozni, ami javítana az ország helyzetén, sőt: egyre mélyebbre sodródunk, már ki se látszunk az inflációból. Az emberek naponta hüledeznek a közértekben, piacokon, már nem tudják nyomon követni az árak alakulását, ami még nem lenne baj, de képtelenek kifizetni is. A rezsinövelés körüli káosz, az értelmetlen és értelmezhetetlen helyzetek kommunikációs kivédésének kísérletei, a benzinár-sapka okozta kaotikus állapotok, valamint a sorozatos nemzetközi blamák összessége sosem tapasztalt helyzetbe sodorták Orbánt. A látszólagos magabiztossága mögött immár folyvást vergődik, kapkod – nyugalmat színlelve – és újra a kommunikációs megoldásokban látja a kiutat. Csakhogy most azok a mindent elöntő hirdetések, a kormányzat önmagát dicsérő szövegei valójában mind nevetséges állítások, ostoba hirdetések, amelyek – meggyőződésem – üresen koppannak le a semmibe. Az oroszok rejtegetett, ténylegesen jól látható támogatása, a brüsszeli szankcióknak a válság okaként való megjelenítése, és még sorolhatnánk, mind-mind beletolják Orbánt a rossz miniszterelnök szerepébe, olyanéba, aki képtelen uralni a helyzetet, és akit feltétlenül maga alá fog temetni a válság.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. augusztus 17. 13:37
Hát Peter-a kommunistánal 1 rosszabb van-a zsidókommunista. Mint te is. :)
MaBaker
2022. augusztus 17. 10:03
Ezek vajon 12 éve folyamatosan elhiszik amit delirálnak? Elég hosszú trip....
SwordFish
2022. augusztus 17. 09:13
Mert nem jönnek Biden tankjai, idióták. Hiába várjátok.
scandal says Jack
2022. augusztus 17. 08:38
Egyre jobban kiül a képére az alkoholizmus ennek a vén komcsinak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik