Márki-Zay nem minősítené Jakab döntését, de sok sikert kíván neki

2022. augusztus 16. 18:24
„A kérdést is betegnek tartom” – hordta le a Mandinert az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje, pedig csak arra voltunk kíváncsiak, mit szól Jakab Péter Jobbik-exelnök távozásához a pártból, és szerinte le kellene-e mondania.

Óvodás, beteges, szánalmas – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illette a Mandiner kérdéseit Márki-Zay Péter. A bukott miniszterelnök-jelölt reakciója már csak azért is meglepő, mert nem a magánéletéről vagy valamilyen bulvártémáról kérdeztük, hanem abszolút aktuális belpolitikai ügyről.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis írásban fordultunk hozzá, kikérve a véleményét, szerinte jól döntött-e Jakab Péter, hogy kilépett a Jobbikból, illetve új mozgalmat szervez Nép Pártján névvel. Majd arra is kíváncsiak voltunk, szerinte Jakabnak szerinte le kellene-e mondania a mandátumáról.

Miután nem kaptunk tőle választ, felhívtuk telefonon.

A hódmezővásárhelyi polgármester először is azt mondta, nem véletlenül nem válaszolt, hiszen nem akarja minősíteni a Jobbik exelnökének, vagy magának a pártnak a döntéseit. Amikor arra hivatkoztunk, hogy néhány hónappal ezelőtt még közösen küzdöttek a Fidesz-kormány ellen, Márki-Zay megismételte, a minősítgetés nem az ő dolga. Mindez annak tükrében lehet érdekes, hogy a választási kudarc után MZP és Jakab kölcsönösen egymást hibáztatták a nagy nyilvánosság előtt.

Majd arról próbáltuk faggatni, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövőben együttműködnek a Nép Pártján mozgalommal/párttal. Erre azt felelte, mindenkinek joga van pártot alapítani, és sok sikert kíván nekik.

Arról is érdeklődtünk, szerinte le kellene-e mondania Jakabnak a mandátumáról. Ekkor így fogalmazott:

Én a kérdést is betegnek tartom, elnézést, milyen dolog az, hogy engem kérdeznek arról, hogy egy másik ellenzéki politikus jól döntött, nem jól döntött?” 

Majd kijelentette, hogy a Mandiner úgyis le fogja írni a saját véleményét, ezért ő ilyen felvetésekre nem szokott reagálni. Miután ezzel a megjegyzésével – miszerint a Mandiner a saját álláspontját közölni fogja – egyetértettünk, közöltük Márki-Zayval, hogy az övére is kíváncsiak lennénk, ezért is hívtuk fel. Hiszen ő egy olyan politikus, aki az elmúlt időszakban együtt tevékenykedett Jakabbal. 

„Ez végtelenül szánalmas dolog, hogy most leírják, hogy na még ez is elhatárolódott tőle, még az is elítéli, nem akarom én minősíteni, elnézést, tényleg, ez olyan óvodás dolog” – jelentette ki. (A megjegyzéséből egyébként az következik, hogy ő sem ért vele egyet, ám ezt nem kívánja elmondani.)

Emlékeztetett arra, hogy voltak a Mandinernek jó kezdeményezései is, például amikor vele és Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármesterrel készítettünk páros interjút. S Márki-Zay javaslatot is tett arra vonatkozóan, hogyan írjunk újságot: szerinte ne azzal foglalkozzunk, hogy az egyik ellenzéki minősíti a másikat. A jövőre utalva pedig megerősítette: normális kérdésekre mindig szokott válaszolni.

(Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje /k/, valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely /MSZP, Párbeszéd, LMP, j2/, Dobrev Klára /j/, Jakab Péter /b2, Jobbik/ és Fekete-Győr András /b, Momentum/ az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyesen: vagy jól, vagy semmit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés