A Jobbik az SZDSZ sorsára juthat

2022. augusztus 16. 21:28

A Jobbik szétesése nem mostanában indult meg, elég csupán a többszintű pártszakadásukra gondolnunk.

2022. augusztus 16. 21:28
null
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Nemzet

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom a végnapjait éli. Ami tény, hogy a párt a 2018-as választásokon még 26 képviselőt küldött az Országgyűlésbe, közel 1,1 millió választópolgár szavazta meg a pártnak a bizalmát, de ezt követően viszont – számos politikai identitásukat rontó lépés eredményeként – folyamatosan veszítettek bázisukból, az idei választásokon hét-nyolcszázezer szavazattal szereztek kevesebbet.

Tulajdonképpen a Jobbik szétesése nem mostanában indult meg, elég csupán a többszintű pártszakadásukra gondolnunk, amelynek következtében 26 képviselőjükből a ciklus végére már csak 17 maradt, ráadásul 2022-re a párt képviselőinek helyzete tovább hanyatlott, hiszen mindössze tíz képviselőt tudnak az Országgyűlésbe delegálni, ami egyértel­műen kimutatja, hogy négy év elég volt a Jobbiknak ahhoz, hogy a párt frakcióját egyharmadára csökkentsék. Az elmúlt hónapokban a megszokottnál is nagyobb reflektorfénynek örvendhet a Jobbik, hiszen különböző – mind külső, mind belső – atrocitások érik a pártot. A szervezet politikai színtéren korábban betöltött, az ellenzéki viszonyokhoz mérten erős és határozott pozíciója megtörni látszik a folyamatos belső harcok által előidézett bizonytalanság következtében.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. augusztus 18. 11:21
Még rosszabbak, mint az SZDSZ.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 17. 14:24
A Párbeszédből kiindulva bármeddig kitarthatnak. Csak a magyar embereken múlik, hogy hány olyan képviselőt akarnak beszavazni, akik kizárólag önmagukat képviselik. Jelenleg 57-en biztosan vannak. A Mi Hazánkban még bizonytalan vagyok.
Syr Wullam
2022. augusztus 17. 12:18
Oszt' miért a feltételes mód, Mesterem?
skin777
2022. augusztus 17. 09:32
És ezért pénzt kap ez a spermahajder. Lomncizfasz, milyen új infót közöltél ezzel a böffenettel? Mit tudtunk meg amit eddig nem tudtunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik