Kormányhivatal: Szabálytalanul építette fel a házát Tordai Bence

2022. augusztus 16. 15:37
A hatóság a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, ezzel egyidejűleg építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített ház miatt – értesült a Mediaworks–Hírcentrum.

A fővárosi kormányhivatal megállapította, Tordai Bence háza „jogszerűtlen és szakszerűtlen, ezáltal szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg” – értesült a Mediaworks–Hírcentrum, erről a Magyar Nemzet számolt be. Bár a Párbeszéd társelnöke több ízben elmondta, hogy minden rendben zajlott az ingatlanja megépítése körül, a szabálytalan építkezés miatt a hatóság eljárást indított. A hivatal mindezek miatt Tordainak a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, ezzel egyidejűleg pedig építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített ingatlan miatt.

Tordai Bence botrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. A szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért – Tordai állítása szerint – csak felújította a régi házat. Ezzel szemben azonban a politikus az épületet teljesen lebontatta, és a helyére egy új ingatlant épített. Tordai a Mediaworks Hírcentrumának korábban azt nyilatkozta, fel sem merül, hogy le kell bontania a házát, ám az új fejlemények tükrében mindez már nem tűnik annyira biztosnak.

Tordai házának ügyében büntetőeljárás is indult, a rendőrség hivatali visszaélés miatt nyomoz.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen szerencse, hogy a NER arisztokrácia ellen nem indult hasonló eljárás a tihanyi ámokfutások után...

Egy légkalapács - zene füleimnek.

Miért? Te beperelted Tordait?
Amúgy az már régi közmondás, hogy széllel szemben nem lehet zongorázni...

Tihanyban pedig a bizonyítékok ellenére nem indult meg az eljárás.
Nyalogasd csak, mint Bayer Zsóti...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés