Orbán, a zseni… és a sok hülye

2022. augusztus 16. 08:51

Na jó, ez már erős clickbait cím, tele provokációval. És a sok hülye tényleg fel is ül neki.

2022. augusztus 16. 08:51
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Múlt kedden »Orbán… és a többiek« címmel jelent meg egy írásom itt, a Pesti Srácokon. Egy rövid elemzés arról, minek köszönhetőek a miniszterelnök sorozatos politikai sikerei, mik azok a személyes képességek, kvalitások, amelyek birtokában politizál. Nem titkolom, nagy tisztelője vagyok minden olyan politikusnak, Antalltól Reagan-en át Thatcher-ig, akik átlátóképességgel, vízióval, ugyanakkor valóságérzékeléssel rendelkeztek, s hozzá a megfelelő következetességgel is ahhoz, hogy amennyire csak a lehetőségek engedik, maximálisan a helyes utat képviseljék és járják, a sajtóval, a politikai túlerővel, a gerjesztett közhangulattal szemben is.

Épp azokért a kvalitásokért tisztelem ezeket a politikusokat, amikkel rendelkeznek, nem pedig fordítva. Ezeket a kvalitásokat nem én adtam nekik. Ám a fröcsögő, balos kretének nem értik, hogy egyes, nagy formátumú politikusokat nem elvakult rajongók ruháznak fel nemlétező tulajdonságokkal, hanem a valós kvalitásaikkal váltanak ki elismerést. De persze csak az értelmes emberben. Még az értelmesebb ellenfelekben is. A kreténekben nyilván nem. Ők felcserélik az ok-okozatot.

Nem kell persze csodálkoznunk, hogy a balosok ezt sem képesek megérteni. A cikk utolsó mondatában le is írtam, hogy aki ebből az egészből annyit képes értelmezni, hogy »orbánseggnyaló«, az konkrétan segghülye. Na, vajon hányan jelentkeztek be személyesen, a cikk alatt és egyéb posztokban, kommentekben, piros nyíllal a saját homlokukra mutatva, mint a gyalogkakukkban a prérifarkas, hogy »itt vagyok, én vagyok a hülye«…? Máskor is lenyűgöző látni, amikor egy cikkben, posztban az ember általánosságban beszél az emberi butaságról, arról, hogy milyen ostobán képesek egyesek látni – vagy inkább nem látni – a világot, mekkora agymosást kapnak folyamatosan a médiából, Hollywoodból, stb., és micsoda meggyőződéssel képesek szajkózni a beléjük szuggerált baromságokat… hogy ilyenkor aztán hogyan jönnek egymás után, és önként meg is mutatják magukat. Elmondják ugyanazokat a már sokszor felbüfögött szlogeneket, érdemi cáfolatuk, mondanivalójuk nincs, gyakran a személyeskedésen sem igen jutnak túl, de óriási meggyőződéssel, önmaguk hatása alá kerülve csinálnak totál hülyét magukból. Mint a hangya, magyarázzák a kétlábonjáróknak, hogy harmadik dimenzió márpedig nem létezik.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. augusztus 17. 09:24
Hajrá Jeszi!
Akitlosz
2022. augusztus 17. 04:26
Mivel a szerző nem Orbán így ő sem zseni, hanem az a másik kategória.
Akitlosz
2022. augusztus 17. 04:25
"Reagan-en át Thatcher-ig, " Ezekbe miért kell kötőjel?
koronaszepe
2022. augusztus 16. 20:46
Megkésett pubertáskori lázadás ez Zsoltnál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik