A helyzet az, hogy a Donbaszban volt helyi ellenállás 2014-ben is

2022. augusztus 16. 13:25

Nem orosz állami hibrid hadműveletként indult, valódi ellenállás volt.

2022. augusztus 16. 13:25
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„»Letartóztatták az oroszok a kelet-ukrajnai káoszt okozó legfőbb ideológust. Az orosz hatóságok letartóztatták az FSZB egyik korábbi vezetőjét, aki a donyecki lázadók vezetője és a 'Népköztársaság' koncepciójának megálmodója volt. Az egykori FSZB-tag, Igor Girkin a Kelet-Ukrajnában dúló káosz egyik első számú okozója: jelentős szerepet játszott abban, hogy az elmúlt nyolc év történései Ukrajna megszállásában csúcsosodtak ki.«

A helyzet az, hogy a Donbaszban volt helyi ellenállás is '14-ben, meg voltak orosz nacionalista önkéntesek. Nem orosz állami hibrid hadműveletként indult, valódi ellenállás volt a Majdannal szemben, tényleg féltették az orosz nyelvet, nem akartak NATO integrációt, stb. De Oroszország egyre inkább rátelepült a Donbaszra is, a Girkin felek meg már nem kellettek, sokat beszéltek, nem követték mindig Moszkva utasításait, stb. Girkin nem volt sem FSZB, sem GRU báb, nagyon keményen kibeszélt mindig a vonalból.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2022. augusztus 16. 19:24
Girkinnek az életét mentették meg azzal, hogy letartóztatták. Ha visszamenne Donbasszba, akkor rövid úton meggyilkolnák, mert feladta Szlavjanszkot és Donyeckből is visszavonult volna, továbbá rengeteg katonáját hagyta magára, többeket az ellenséges vonalak mögött. Girkin egyébként azután kezdett el kibeszélni az orosz vonalból, hogy sikertelenül próbálta meg belevinni a Kremlt az eszkalációba, majd pedig 2015-ben Moszkvába menekült.
Pathfinder76
2022. augusztus 16. 17:28
Obama a szíria orosz beavatkozáskor olyan intézkedéseket tett,amitől bezuhant az olaj és a gáz ára. Azt az oroszok megérezték...
Zolotarjov
2022. augusztus 16. 17:10
A 2014-es donbaszi harcok állása kényszerítette rá az ukránokat, hogy aláírják a minszki megállapodásokat. Amelyeket persze nem tartottak be..
Hannibal
2022. augusztus 16. 17:00
Teljesen természetes, hogy az önjáróbb személyek az orosz szerepvállalás erősödésével, majd a háború nyílttá válásával kellemetlenek lettek. De ez mindig így megy, hasonló szituációkban. Az ilyeneket félreállítják. 1999-ben Koszovóban is félreállították az addig hasznos nagyalbán vezetőket, ahogy a kurdok vezetőit is nagy hagyományokkal ejtik, amikor már nem segítik a nagyhatalmi célokat. Ezen csodálkozni végtelen naivitásra vall.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik