Közeleg a tél

2022. augusztus 15. 11:58

Tamás Ervin
Jelen
A németek talán majd fáznak, a magyarok biztosan ráfáznak.

„Olvasom, hogy Németországban a közintézményeket csak 19 fokig fűtik majd fel télen, – nem harmadnapra jut eszükbe, hogy a kórházak például kivételek –, valamint az ikonikus épületek sem kapnak díszkivilágítást.

A magyarokkal jobbára még csupán szavakban éreztetik, hogy mostoha idők következnek, még mindig inkább valamiféle rezsivédelemről harsog a kommunikációs stáb, az augusztustól érkező, de még inkább csak »bemelegítő« energiaszámlák ügyében még most sem lát tisztán az ember, jobbára a külalak formai elemein dolgoztak a propagandisták, amin majd hangsúlyos helyet kap a kilyukadt állami mentőöv.

Mi igazán soha nem készülünk fel semmire. Talán a jóra sem, mert azt sem tudjuk rendesen kihasználni. Inkább a lecsóba csapunk, mint a kamrában spájzoljuk a felesleget. Inkább nagyobb házat építünk, mint hőszigheteltet, fájintosabb autót veszünk, amelyik zabálja a dízelt – hadd pukkadjon a szomszéd. Aztán rohanunk napelemért, rég kidobott kályháért, nem tudom hány cellás ablakért.”

Fotó: MTI/Varga György

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most olvasom, hogy a csúnya oroszok csak csorgedeztetik a gázt a németeknek. Arról senki nem beszél, hogy a németek akadályozták meg az északi áramlat 2 üzembe helyezését. Az mindegy, milyen nyomásra tették, mert az érdekérvényesítő képességük a hazájuk iránt nulla volt.

Ráadásul igen vékony az a cső:-)

Igen. Az oroszok kérték brüsszelt, hogy a turbinát vegye ki a szankciók alól. Eddig nincs hír, hogy megtette-e? Ha nincs gáz télen a németeknek, felmerülhet Brüsszel felelőssége is.

Az ország érdekében meg kellett volna tenniük akkor is, ha utána lemondanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés